ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

25 ANIVERSARIO DEL ACTA DE ADHESIÓN DE ESPAÑA A LAS COMUNIDADES EUROPEAS

  • Data d'emissió: 12/06/2010
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (vertical)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,34 €
  • Tiratge: Ilimitada

El 12 de juny del 1985, el Govern d’Espanya va signar l’acta d’adhesió a la Comunitat Econòmica Europea (CEE) al Saló de Columnes del Palau Reial de Madrid. Portugal també va signar la seva adhesió a l’organització europea el mateix dia.

30620101

La incorporació de ple dret dels dos països es va produir l’1 de gener del 1986. Des d’aquell moment la CEE va quedar formada per dotze estats: Alemanya, Bèlgica, França, Holanda, Itàlia, Luxemburg, Dinamarca, Irlanda, el Regne Unit, Grècia, Espanya i Portugal. Durant els anys posteriors s’hi van anar incorporant altres estats i actualment la CEE està formada per 27 membres. Després que Espanya s’incorporés a la CEE el país va viure un període de prosperitat econòmica i de desenvolupament de les seves infraestructures.


 

L’objectiu inicial de l’organització es va sustentar en un mercat comú basat en l’economia i el comerç, que va anar evolucionant amb els anys fins que es va convertir en una unitat de nacions amb la lliure circulació de persones, mercaderies, béns i serveis. Des de l’any 1993 la CEE s’anomena Unió Europea (UE) i en el segle XXI, amb una població que ronda els 500 milions d’habitants, desenvolupa una política de solidaritat o de cohesió aplicable als temes socials, agrícoles, d’innovació tecnològica i protecció del medi ambient. També promou la investigació i el desenvolupament, sempre sota les premisses de pau i llibertat.


 

Un dels grans èxits econòmics de la UE va ser l’adopció de l’euro com a moneda única. L’any 2002 es va fer efectiva al mercat i actualment 16 estats comparteixen aquesta moneda. 

La UE compta amb una sèrie d’institucions comunes que fan funcions específiques, les més destacades de les quals són: el Parlament Europeu, el Consell de la Unió Europea, la Comissió Europea i el Tribunal de Justícia de la Unió. Totes les activitats de la UE deriven dels tractats acordats democràticament pels estats membres que s’han anat modificant i actualitzant per adaptar-se a l’evolució de la societat. Des que Espanya va ingressar a l’organització n’ha assumit la presidència en quatre ocasions: el primer semestre de 1989; el segon semestre de 1995; el primer semestre de 2002 i el primer semestre de 2010. Aquest és un càrrec rotatori que es renova cada sis mesos entre els països membres.

Comparteix-lo a les teves xarxes