ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

DEPORTES. CÁDIZ C. F.

  • Data d'emissió: 10/09/2010
  • Procediment d'impressió: Huecograbado
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontal)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,34 €
  • Tiratge: 315.000
  • Dentat: 13 ¾ (horizontal) 13 ¼ (vertical)

Amb aquest segell de la sèrie Esports es commemora el centenari de la fundació del Cádiz Club de Fútbol. Aquest any, coincidint amb el moment tan destacat del centenari, la Comissió Avaluadora del Reial Ordre del Mèrit Esportiu li ha atorgat la Placa d’Or al Mèrit Esportiu com a “reconeixement a la brillant trajectòria esportiva d’aquesta entitat, que ha contribuït de forma decisiva a la projecció nacional i internacional de l’esport espanyol”.

30920101

La Reial Federació Espanyola de Futbol dóna com a data de fundació de l’actual Cádiz C.F. el dia 20 de setembre de 1910. El primitiu equip, anomenat Cádiz Foot-Ball Club, va néixer per iniciativa de José Rivera y Lora i d’un grup d’aficionats que volien comptar amb una associació futbolística a la ciutat. Des de la seva fundació l’equip ha estat marcat per temps difícils i moments de crisi econòmica i esportiva. Durant alguns anys va jugar sota la denominació Mirandilla F.C. fins que el juny del 1936 va rebre el nom definitiu de Cádiz C.F.


 

Després de la Guerra Civil, quan es va reprendre la competició oficial, el Cádiz C.F. va iniciar un llarg i complicat període esportiu en què va alternar la Segona i la Tercera Divisió. L’any 1977 va aconseguir l’ascens a Primera Divisió i en la dècada dels vuitanta el club viu la seva època daurada, amb la formació de l’equip més gadità integrat per jugadors del planter i de la província. En el seu historial veiem que ha estat dotze temporades a Primera Divisió, trenta-sis a Segona i dotze a Tercera. La temporada 1989-1990 va obtenir la millor classificació de la Copa del Rei en arribar a les semifinals.


 

El setembre del 1955 el Cádiz C.F. va inaugurar l’estadi Ramón de Carranza i, aprofitant l’avinentesa, va crear el Trofeu Ramón de Carranza amb la finalitat de recaptar fons per al club. El torneig es disputa entre equips de renom d’Espanya i de l’estranger i és un dels esdeveniments estiuencs més coneguts i apreciats. El Cádiz F.C. ha guanyat aquest preuat trofeu set vegades.

Comparteix-lo a les teves xarxes