ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

CATEDRALES. Catedral Basílica de Santiago. Bilbao

  • Data d'emissió: 08/11/2010
  • Procediment d'impressió: Calcografía y Offset
  • Paper: Estucado, engomado, mate, fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (vertical)
  • Mida del full bloc: 79,2 x 105,6 mm. (vertical)
  • Valor postal dels segells: 2,75 €
  • Tiratge: 300.000 hojas bloque
  • Dentat: 13 ¾
  • Tiratge bloc: 300.000 hojas bloque

La Catedral de Bilbao, també anomenada o coneguda com a Catedral basílica de Santiago pel patró de Bilbao, l’apòstol Jaume [Santiago en castellà], compta amb un full bloc que reprodueix la seva portada principal i un segell que en mostra la torre i la façana, també principal.

31120101

Les obres d’aquesta catedral basílica de Santiago es van iniciar cap a finals del segle XIV, inspirades en conceptes arquitectònics i escultòrics basats en l’estil gòtic que imperava a l’època. Aquestes obres, tal com va succeir amb la resta de catedrals, es van anar perllongant –del segle XV al XVI–, fins al punt que alguns dels seus elements constructius van experimentar importants obres de reconstrucció en el segle XIX. Per això, trobem capelles, façanes, torres, portades i pòrtics amb elements i detalls gòtics, renaixentistes i neogòtics. Concretament, la façana i la torre que apareixen reproduïdes al segell es van concloure cap a l’any 1891. La façana, amb portada, rosetó i agulla, és d’estil neogòtic i va substituir l’anterior, que era barroca, mentre que la torre actual, també neogòtica, es va aixecar a l’espai que ocupava una de neoclàssica. Aquesta torre fa uns 64 metres d’alçada, està construïda en tres cossos i està coronada per una agulla.

La catedral de Bilbao compta amb una bella sagristia gòtico-renaixentista del segle XVI, amb una cripta-oratori, un claustre i quinze capelles ubicades entre els contraforts. Les capelles estan dedicades a les advocacions de la Mare de Déu del Pilar, sant Anton, Ntra. Sra. de Begonya, santa Llúcia, sant Dídac d’Alcalá, la Pietat, el Sagrari, el Rosari, els Remeis, santa Marina, la Mare de Déu del Carme, del Baptisme, sant Serafí, Penitencial i Crist de l’Amor.

Comparteix-lo a les teves xarxes