ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

PRESIDENCIA ESPAÑOLA DE LA UNIÓN EUROPEA

  • Data d'emissió: 22/02/2010
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontales)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,34 y 0,64 €
  • Tiratge: Ilimitada para los dos valores postales
  • Dentat: 13 3/4

Durant el primer semestre del 2010, Espanya assumirà la presidència de la Unió Europea i la filatèlia deixa constància del fet amb l’emissió de dos segells commemoratius.

40220101

Per quarta vegada des que va ingressar a la Unió Europea (UE), l’any 1986, Espanya es fa càrrec de la presidència del Consell de la Unió Europea, anomenat també Consell de Ministres. Les ocasions anteriors es van produir durant el primer semestre del 1989, el segon semestre del 1995 i el primer del 2002. La presidència comporta un deure i una aportació de cada Estat membre al funcionament de les institucions comunitàries. El càrrec es renova per un sistema rotatori cada sis mesos: de gener a juny i de juliol a desembre. L’1 de desembre del 2009, coincidint amb l’entrada en vigor del Tractat de Lisboa, se n’ha renovat l’estructura amb nous càrrecs i s’han ajustat els seus períodes de mandat.

40220102

La UE està formada per estats democràtics europeus i la seva missió se centra a oferir pau i estabilitat als seus ciutadans, promoure un desenvolupament econòmic i social equilibrat, preservar la diversitat i identitat dels pobles europeus, així com a defensar el respecte als drets humans, promoure el desenvolupament sostenible i tenir cura del medi ambient. Per desenvolupar els seus treballs, la UE compta amb diverses institucions entre les quals hi ha, com a més importants: el Parlament europeu, el Consell de la Unió Europea i la Comissió Europea.


 

Als segells es reprodueixen, a la part inferior, el logotip de la presidència espanyola de la Unió Europea format per les lletres “eu” en cursiva i enllaçades, i a la superior, una aplicació d’aquest logotip. Per dissenyar-lo es va convocar un concurs públic entre estudiants de Disseny i Belles arts d’Espanya, Bèlgica i Hongria –els tres països que presidiran successivament la UE des de l’1 de gener del 2010 fins al 30 de juny del 2011– i el va guanyar el belga Antoine Durieux. Aquesta és la primera vegada a la història de la UE que un mateix logotip serà compartit per diversos països durant la seva presidència. Només es diferenciarà pels colors de les seves banderes nacionals.

Comparteix-lo a les teves xarxes