ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

Instrumentos musicales. Trompeta

  • Data d'emissió: 09/04/2010
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (vertical)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,34 €
  • Tiratge: Ilimitada
  • Dentat: 13 3/4

En la sèrie dedicada als Instruments musicals trobem aquest segell dedicat a la trompeta, un instrument musical de vent que forma part de la família dels instruments de vent-metall, ja que està fabricat amb un aliatge de metall.

40420101

La trompeta té una embocadura en forma de tassa, amb un tub de diàmetre reduït, cilíndric aproximadament en els tres primers quarts de la seva longitud, que s’obre més endavant per acabar en un pavelló de dimensions mitjanes. El seu so es produeix gràcies a la vibració dels llavis a la part denominada embocadura, ocasionat pel flux de l’aire que es produeix quan l’intèrpret bufa. El so surt a l’exterior per la campana. La trompeta té tres pistons i, quan es premen, cada un augmenta la longitud dels tubs, i això redueix la tonalitat de la nota. El primer pistó, connectat a un tub de longitud mitjana, redueix la nota de la trompeta dos semitons; el segon pistó, connectat a un tub de longitud curta, baixa la nota un semitò; i el tercer, connectat a un tub llarg, baixa la nota tres semitons. Amb la combinació d’aquests tres pistons s’obté gairebé tota l’afinació cromàtica, ja que s’aconsegueixen fins a vuit longituds diferents al tub ressonador.


 

L’origen de la trompeta, com el de la flauta, es remunta a la mateixa història de la humanitat. Es creu que aquesta, com la corneta, és una derivació del corn de bou que encara s’utilitza com a trompeta de caça. Les primeres trompetes també van ser fetes amb canyes de bambú, amb tubs vegetals buits i amb closques de mol•luscs. Més endavant, quan es van descobrir els metalls, van passar a ser de bronze o de planxes de ferro fi, fins que arribem a les actuals, fabricades amb aliatge de metall.


 

La trompeta de pistons, des que el compositor Halévy la va utilitzar per primera vegada l’any 1835 per a la seva òpera La jueva, s’ha utilitzat per a gairebé totes les formes i els estils musicals.

 

Aquesta peça del segle XX pertany a la col•lecció d’instruments musicals del Museo Interactivo de la Música de Málaga (MIMMA), i el segell reprodueix la seva imatge.
 

Comparteix-lo a les teves xarxes