ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

AMÉRICA UPAEP. SÍMBOLOS NACIONALES

  • Data d'emissió: 11/10/2010
  • Procediment d'impressió: Huecograbado
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (vertical)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,78 €
  • Tiratge: 315.000
  • Dentat: 13 ¼ (horizontal) 13 ¾ (vertical)

Seguint l’acord que van prendre la Unió Postal de les Amèriques, Espanya i Portugal (UPAEP) fa unes quantes dècades, els països membres de l’organització posen anualment en circulació un segell amb un tema comú, que en aquesta emissió està dedicat als Símbols nacionals. Per símbols nacionals entenem el conjunt d’emblemes, símbols, imatges i icones que identifiquen i representen els membres d’un país. Concretament són la bandera, l’escut i l’himne nacional.

41020101

La bandera d’Espanya “està formada per tres franges horitzontals, vermella, groga i vermella, i la groga és el doble d’ampla que cadascuna de les vermelles”. Va ser adoptada amb les característiques actuals el 5 d’octubre del 1981, un cop modificat l’escut nacional. Té el mateix disseny que es va acceptar l’any 1785 i sobre aquest el disseny de l’escut s’ha variat diverses vegades. La normativa diu que “ha d’onejar a l’exterior i ocupar el lloc preferent a l’interior de tots els edificis i establiments de l’Administració central, institucional, autonòmica, provincial o insular i municipal de l’Estat”.

L’escut d’Espanya està regulat per la Llei 33/1981, del 5 d’octubre, i és el símbol heràldic de l’Estat. Al llarg de la història ha passat per nombroses modificacions i els elements que el formen tenen una tradició de més de nou segles. El seu ús institucional està regulat i l’utilitzen el Govern i les institucions de l’Estat.

L’himne nacional ha sonat ininterrompudament a Espanya des del segle XVIII, exceptuant el període de la II República. D’autor desconegut, Carles III el va declarar Marxa d’Honor el 1770, però el costum popular el va convertir en himne. Està regulat pel Reial Decret 1560/1997, del 10 d’octubre.

El disseny dels segells Amèrica UPAEP és de lliure interpretació per a cada país. En el cas d’Espanya s’il•lustra amb la bandera nacional que, en forma de franja o cinta, dibuixa el territori espanyol sobre el qual es fixa l’escut nacional.

Comparteix-lo a les teves xarxes