ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

Instrumentos musicales. Saxófono tenor

  • Data d'emissió: 24/02/2010
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (vertical)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,45 €
  • Tiratge: Ilimitada
  • Dentat: 13 3/4

Amb aquest segell, dedicat al saxòfon tenor, Correus inicia una sèrie denominada Instruments musicals. Aquesta sèrie es completa amb tres emissions més que reprodueixen imatges d’altres instruments com ara la trompeta, la trompa i el bombardí.

50220101

El saxòfon deu el seu nom a l’inventor i fabricant d’instruments musicals belga Antoine-Joseph Sax, conegut com a Adolphe Sax. La seva obsessió per superar les imperfeccions que va notar en el so del clarinet el va dur, cap al 1840, a inventar aquest instrument enquadrat en la família de vent-fusta. Sax, en construir el saxòfon, es va proposar aconseguir que tingués la força d’un instrument de metall i les qualitats d’un de fusta. Hi ha el saxòfon o saxofon, també conegut com a saxo, fet de llautó. Aquest instrument musical cònic consta d’una embocadura amb una canya simple equivalent a la del clarinet. Pel so que emet va ser classificat com a instrument de vent-fusta més que de vent-metall, ja que les ones sonores són produïdes per una canya oscil•lant i produeix notes diferents obrint i tancant claus. Va ser introduït en la música orquestral pel compositor francès Jules Massenet en algunes de les seves òperes. El saxo, igual que altres instruments musicals, també ha anat evolucionant al llarg del temps i va arribar a assolir una notable popularitat a partir dels anys vint i trenta del passat segle XX, concretament amb el jazz i la música clàssica. 

Entre els instruments de llengüeta simple hi ha el clarinet, el clarí, la gaita de canya i els bordons, a més del saxòfon. Aquest últim, segons el so, pot ser: soprano, alt, baríton o tenor. Precisament el saxòfon tenor és el que reprodueix aquest segell. És una peça del segle XX que pertany a la col•lecció d’instruments musicals del Museo Interactivo de la Música de Málaga (MIMMA).

Comparteix-lo a les teves xarxes