ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

PATRIMONIO MUNDIAL. Úbeda y Baeza

  • Data d'emissió: 15/04/2010
  • Procediment d'impressió: Huecograbado
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 49,8 x 33,2 mm. (horizontal)
  • Efectes en plec: 12
  • Valor postal dels segells: 0,45 €
  • Tiratge: 324.000 de cada motivo
  • Dentat: 12 3/4

Correus rememora amb dos segells que l’any 2003 les ciutats d’Úbeda i Baeza van ser declarades Patrimoni de la Humanitat per la seva dualitat urbana i la seva unitat cultural. Aquesta declaració és un important reconeixement per part de la UNESCO, que s’afegeix a la ja llarga llista de Patrimoni Mundial en què Espanya compta actualment amb 41 llocs declarats. D’Úbeda, el segell reprodueix el pati renaixentista de la Casa de las Torres i de Baeza, la façana gòtica del palau de Jabalquinto.

50420101

La configuració urbana de les dues ciutats de Jaén és del període de la dominació àrab (segle IX) i de la Reconquesta (segle XIII). Passat el temps, amb l’arribada del Renaixement, les dues poblacions van experimentar una important transformació urbana. Aquest canvi urbanístic del segle XVI va ser causat per l’arribada a Espanya de nous plantejaments arquitectònics i de les idees humanistes procedents d’Itàlia.

50420102

Tal com dèiem, Úbeda va assolir la seva màxima esplendor renaixentista durant el segle XVI, sota els regnats de Carles I i Felip II, tot i que va ser un baluard important durant la dominació musulmana. El seu passat en guarda importants llegats arquitectònics com ara la porta del Losal i altres restes del recinte emmurallat, i també, notables exemples del romànic i el gòtic. D’aquesta època d’esplendor queden magnífics, bells i singulars testimonis en palaus com els del Condestable Dávalos, de Las Cadenas, Bussianos, del Marqués de Mancera, de Vela de los Cobos, de Camarero Vago i del Conde de Guadiana, entre altres; en esglésies i convents com els de la Sacra Capilla del Salvador i l’Hospital de Santiago, a més d’altres rellevants edificis i monuments barrocs i platerescos.


 

Baeza, que està a prop d’Úbeda, també té un valuós conjunt artístic i arquitectònic. De fet, l’església de Santa Cruz és romànica tardana i el seu bonic palau de Jabalquinto pertany al gòtic flamíger, tot i que, com l’anterior, deu la seva esplendor al segle XVI i al Renaixement. D’aquesta època queden per a la posteritat l’Antigua Carnicería, la plaça porxada del Mercado Viejo i l’Antigua Universidad, a les quals s’afegeixen altres edificis com ara la plateresca Casa del Pópulo i el barroc Balcón del Concejo, a més d’altres notables monuments.

Comparteix-lo a les teves xarxes