ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

ESPACIOS NATURALES DE ESPAÑA

  • Data d'emissió: 19/07/2010
  • Procediment d'impressió: Huecograbado
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 57,6 x 40,9 mm. (horizontales)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,45 €
  • Tiratge: 320.000 de cada motivo
  • Dentat: 13 ¼ (horizontal) y 13 ¾ (vertical)

Tres parcs nacionals que contrasten per les seves característiques orogràfiques i els seus ecosistemes s’inclouen a la sèrie dedicada a Espais naturals d’Espanya.

50720101

El Parc Nacional de Picos de Europa s’estén entre les comunitats autònomes d’Astúries, Cantàbria i Castella-Lleó. Té una superfície de 64.660 hectàrees, situades entre els massissos oriental, central i occidental dels Picos de Europa. Als cims més alts, a 2.600 metres, on hi ha els coneguts Naranco de Bulnes, Peña Vieja o Torrecerredo, només creixen matolls adaptats al fred de l’hivern. Més avall s’estenen les praderies i, a una alçada menor, una varietat arbòria de bedolls, roures, castanyers i faigs. Entre els animals del parc podem trobar isards, óssos, llops, cabirols, cérvols i guineus, i també àguiles reials i voltors. Va ser declarat parc nacional l’any 1995.

50720102

El Parc Nacional de Monfragüe està situat a les localitats de Plasència i Trujillo (Càceres) i té una extensió de més de 18.000 hectàrees. Al costat de les grans roques i els esculls, aquest parc és un dels més representatius del bosc i el matoll mediterranis. A les zones obagues hi ha un espès sotabosc format per arboços, marfulls i brucs que conviuen amb arbres com ara l’alzina surera i el roure petit. A la solana hi ha alzines i ullastres al costat d’estepes, romaní i tomaní. Compta amb més de 250 espècies de vertebrats entre les quals destaquen el voltor negre, l’aufrany, l’àguila imperial, l’àguila reial, el mussol i la cigonya negra. Entre els mamífers que hi podem trobar hi ha el porc senglar, el cabirol, el cérvol, el linx, la geneta i el gat salvatge. Va ser declarat parc nacional l’any 2007.

50720103

Entre les províncies de Granada i Almeria hi ha el Parc Nacional de Sierra Nevada, que inclou terrenys de més de 70 municipis i té una superfície de 86.208 hectàrees. La diferència de desnivells, que oscil•len entre els 300 i els 3.484 metres, dóna lloc a una gran varietat d’ecosistemes d’alta muntanya, boscos i riberes. A la màxima alçada sobreviuen espècies úniques d’aquestes muntanyes i a mida que descendim apareixen arbustos de ginebres i ginestes. Als vessants de les muntanyes creixen els roures, els pins, les alzines i les savines. Entre les aus rapinyaires que hi podem veure hi ha àguiles reials, ducs i àguiles cuabarrades. Entre els mamífers destaca la cabra salvatge, però també hi ha teixons, guineus i gats salvatges. A les ribes dels rius es descobreixen multitud d’aus, rèptils i amfibis. Va ser declarat parc nacional l’any 1999.

Comparteix-lo a les teves xarxes