ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

EFEMERIDES

  • Data d'emissió: 11/10/2010
  • Procediment d'impressió: Huecograbado
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontal)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,78 €
  • Tiratge: 315.000
  • Dentat: 13 ¾ (horizontal) 13 ¼ (vertical)

Un nou segell de la sèrie Efemèrides recorda el Bicentenari de la independència de les repúbliques hispanoamericanes, una commemoració d’àmbit internacional promoguda pels països americans i Espanya.

51020101

El procés d’emancipació de les colònies espanyoles a Amèrica va ser el resultat d’una sèrie d’esdeveniments, de caràcter intern i extern, que es van produir tant a la metròpoli mateixa com a les colònies que buscaven la seva autonomia. Així, el buit de govern a Espanya durant la guerra contra Napoleó, les idees liberals que imperaven al país i el desig de les classes més privilegiades d’Hispanoamèrica de canviar la seva situació i aconseguir la independència van ser alguns dels factors que hi van intervenir. Dos-cents anys després, i moguts per un esperit de col•laboració i d’acompanyament, els governs d’Espanya i de nou països hispanoamericans –Argentina, Bolívia, Xile, Colòmbia, Equador, el Salvador, Mèxic, Paraguai i Veneçuela– commemoren el procés independentista. Per fer-ho, s’ha creat el Grupo Bicentenario que, entre els anys 2009 i 2011, realitza activitats coordinades en els diferents països en temes relacionats amb debats, publicacions i celebració de festivals. Entre les accions previstes hi ha l’emissió d’un segell postal als països que celebren l’esdeveniment.

El Grupo Bicentenario es va constituir l’any 2007 a Santiago (Xile), on es van establir les bases del seu funcionament. El 2008 es van celebrar successives reunions a Sucre (Bolívia), Quito (Equador) i Mèxic DF; i en aquesta última es va recomanar l’ampliació del Grupo amb el següent objectiu: “Fomentar la lliure incorporació de tots els països de la Comunitat Iberoamericana de Nacions”.

Per la importància històrica que el procés d’emancipació va suposar per a Espanya i per la vinculació que manté amb Hispanoamèrica, aquest país es va adherir al Grupo Bicentenario i va donar suport a la commemoració.

El segell reprodueix les banderes dels deu països i el logotip creat pel Grupo Bicentenario amb la inscripció “200 libres y unidos” [200 lliures i units].

Comparteix-lo a les teves xarxes