ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

MODA ESPAÑOLA

  • Data d'emissió: 15/10/2010
  • Procediment d'impressió: Huecograbado con microrelieve
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 49,8 mm. (verticales)
  • Mida del full bloc: 105,6 x 150 mm. (vertical)
  • Valor postal dels segells: 0,34 €
  • Tiratge: 300.000 hojas bloque
  • Dentat: 13 ¼ (horizontal) y 12 ¾ (vertical)
  • Tiratge bloc: 300.000 hojas bloque

Amb aquest full bloc dedicat al prestigiós modista Manuel Pertegaz, la sèrie Moda espanyola recorda els seus creadors més destacats.

81020101

Natural d’Olba (Terol), Manuel Pertegaz manté en secret la data exacta del seu naixement, que alguns situen el 1917. Quan tenia 10 anys es va traslladar amb la seva família a Barcelona i dos anys més tard va començar a treballar com a aprenent en un taller de sastreria. De seguida va descobrir el seu interès per la moda femenina i el 1942 va obrir el seu primer taller d’alta costura a Barcelona. Aquell mateix any va presentar la seva primera col•lecció, caracteritzada per un estil elegant i original al qual s’ha mantingut fidel durant la seva llarga carrera. El 1948 va inaugurar casa a Madrid i el 1954 va presentar la seva alta costura als Estats Units, als millors establiments de Nova York, Boston, Atlanta i Filadèlfia i va rebre l’“Oscar de la costura” de la Universitat de Harvard. Tres anys més tard, Pertegaz va mostrar les seves col•leccions al Caire, Venècia, Londres, Santiago de Xile i Copenhaguen. Aquell any, en morir sobtadament Christian Dior, li van proposar fer-se càrrec de la firma parisenca, però va declinar l’oferiment per continuar en l’alta costura espanyola. Durant els anys seixanta té lloc la seva gran revelació internacional a les gales i fires de Mèxic i Nova York, on els crítics destaquen l’originalitat de les seves creacions. L’arribada del prêt-à-porter durant la dècada dels setanta és assumida fàcilment pel modista, que el compagina amb l’alta costura.

Al llarg de la seva carrera Pertegaz ha rebut nombrosos guardons, entre altres, la Medalla d’Or de la Universidad Complutense de Madrid, la Medalla de Foment de les Arts Decoratives, la Medalla d’Or al Mèrit Artístic que concedeix l’Ajuntament de Barcelona, el Premi Nacional de Disseny i Moda i l’Agulla d’Or honorífica, sens dubte el premi més prestigiós de la moda espanyola. El 2004 li van encarregar el disseny i la confecció del vestit de núvia de la princesa d’Astúries.

En el full bloc es reprodueixen, sobre un fons rosat, un vestit de núvia de roba llavorada de seda color marfil amb dibuix de llunes, escot barca i màniga japonesa amb gaia a les axil•les; un vestit sastre de tafetà gris clar i fils de brocat en plata, amb solapes, coll, punys girats i tapes a les butxaques; un vestit de còctel de tafetà estampat amb motius florals, escot rodó al davant i en punta a l’esquena; i, per últim, un vestit de còctel de punta negra amb poms florals sobre fons de ras blanc. El vestuari forma part dels fons del Museo del Traje de Madrid.

Comparteix-lo a les teves xarxes