ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

EFEMÉRIDES. 100 años de la Gran Vía de Madrid

  • Data d'emissió: 21/04/2010
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (vertical)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,34 €
  • Tiratge: 320.000
  • Dentat: 13 1/4 (horizontal) 13 3/4 (vertical)

La Gran Via madrilenya, una de les artèries més importants de la capital des del punt de vista urbanístic, social, econòmic i cultural, fa un segle. Les obres de la seva construcció es van iniciar el dia 4 d’abril del 1910, quan el rei Alfons XIII les va inaugurar.

90420101

Des de mitjan segle XIX s’havia pensat a construir una via que comuniqués el nord-oest i el centre de la ciutat. L’any 1861 l’Ajuntament de Madrid es va plantejar crear una comunicació que evités el pas per la ja congestionada Puerta del Sol. Aquest projecte també comportava la creació de nous espais urbans i d’edificis representatius. Anys després, el 1886, es va aprovar el projecte de reforma interior, redactat per Carlos Velasco, i es van fer les primeres expropiacions, però diverses dificultats van impedir que el pla prosperés. L’any 1895, la llei de Sanejament, Reforma i Eixample Interior va desblocar el projecte i el va impulsar en declarar l’obra d’utilitat pública. Tres anys després, el comte de Romanones, que era alcalde de Madrid, va posar aquest projecte en mans dels arquitectes municipals López Salberry i Andrés Octavio i finalment es va aprovar l’any 1904. El projecte tenia en compte els tres trams que coneixem avui. El primer tram de la Gran Via es va iniciar el 1910 i les obres del tercer van acabar a finals dels anys vint, tot i que alguns edificis es van construir en dècades posteriors.


 

La Gran Via, a més de ser un eix de comunicació de la ciutat, amb el temps s’ha convertit en centre comercial i d’oci i en punt de trobada dels ciutadans que resideixen a Madrid o que la visiten. En els seus trams es congreguen grans magatzems, comerços i hotels de luxe, cafeteries, cinemes i teatres. A la Gran Via hi ha edificis emblemàtics com ara el Metrópolis, el Grassy, La Estrella, el Círculo de la Unión Mercantil e Industrial, la Casa Matesanz, Telefónica, Madrid-París, el Palacio de la Música, el Palacio de la Prensa, el Capitol i el Coliseum, entre molts altres projectats pels nostres arquitectes més prestigiosos.


 

El segell reprodueix la icona que representa un dels trams més populars de la Gran Via.

Comparteix-lo a les teves xarxes