ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

CATEDRALES. Catedral de Sigüenza

  • Data d'emissió: 04/03/2011
  • Procediment d'impressió: Calcografía y Offset
  • Paper: Estucado, engomado, mate, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontal)
  • Mida del full bloc: 105,6 x 79,2 mm. (horizontal)
  • Valor postal dels segells: 2,84 €
  • Tiratge: 280.000 hojas bloque
  • Dentat: 13 ¾

La sèrie d’emissions de Catedrals dedica un segell i un full bloc a la de Sigüenza. El segell reprodueix la sagristia major, mentre que al full bloc apareix una panoràmica de la façana principal i de la resta del conjunt catedralici.

10320111

A mesura que ens apropem a la ciutat de Sigüenza, ja des dels voltants, destaca l’impressionant edifici de la seva catedral. Segons des d’on la contemplem, aquesta construcció ens pot semblar una fortalesa, si la veiem des de la seva façana de ponent, on destaquen dues formoses torres emmerlades, entre les quals localitzem, protegides i abraçades, tres belles portalades romàniques del segle XIII. La central és la de l’Evangeli, que fa d’accés principal al temple i que està coronada per una esplèndida i no menys bella rosassa. Del lateral que dóna a la Plaça major d’aquesta localitat destaca una esvelta torre al costat de la qual hi ha adossada una altra impressionant rosassa que dóna llum al creuer i sota la qual hi ha una portalada neoclàssica. Aquesta, unida als finestrals superiors a través de les vidrieres, facilita llum a l’interior. Al conjunt, tant de l’exterior com de l’interior, predominen elements característics de l’estil gòtic cistercenc.

A l’interior de la catedral, la construcció de la qual es va iniciar cap al 1124 per iniciativa del bisbe Bernardo de Agen i es va perllongar fins al segle XVI, i fins i tot fins al XVIII pel que fa a la decoració d’algunes capelles, destaquen les seves tres naus. La central està ocupada pel retaule major i el cor de cadirat gòtic, mentre que les laterals, d’esquerra a dreta, mostren les capelles de Sant Pere, de Jaume o dels Gamboa, de l’Anunciació, de Sant Marc, la sagristia de la capella de Santa Librada, la sagristia major o dels caps, una obra renaixentista singular, la capella de l’Esperit Sant i la del Crist de la Misericòrdia. Ja al creuer, al costat sud, trobem la capella dels Arce, destinada des de finals del segle XV a enterraments d’aquesta noble família de Sigüenza. Aquí localitzem el magistral sepulcre de Martín Vázquez de Arce, el cèlebre Doncel de Sigüenza.

La catedral, a causa de les diferents fases de la seva construcció, reuneix al seus altars, les capelles, el claustre i les sagristies, magnífics exemples de romànic, gòtic, Renaixement, barroc i plateresc, entre altres estils artístics.

Comparteix-lo a les teves xarxes