ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

EUROPA.BOSQUES

  • Data d'emissió: 04/04/2011
  • Procediment d'impressió: Huecograbado
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (vertical)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,65 €
  • Tiratge: 300.000
  • Dentat: 13 ¼ (horizontal) 13 ¾ (vertical)

Les Nacions Unides han declarat l’any 2011 “Any Internacional del Bosc” i, unint-se a la declaració universal, els països membres de PostEurop dediquen la sèrie Europa als Boscos. Generalment, cada país reprodueix als seus segells les espècies d’arbres o les varietats boscoses més significatives dels seus ecosistemes, i el correu espanyol ha triat la Fageda de la Pedrosa (Segòvia) per les seves singulars característiques.

10420111

La societat actual està cada dia més preocupada per la cura i el manteniment dels boscos, per això han sorgit moviments conservacionistes que donen suport a aquests ecosistemes naturals i els protegeixen. Es calcula que avui els boscos cobreixen entre un 25% i un 35% de la superfície terrestre, tot i que estan seriosament amenaçats per les tales indiscriminades, els incendis i la contaminació industrial. Als boscos viuen un gran nombre d’animals que compleixen funcions essencials en la vida de l’ésser humà i en l’equilibri de la biosfera. Les masses forestals actuen com a reguladores de l’aigua perquè retenen la pluja; eviten l’erosió del sòl; influeixen en la climatologia, la temperatura i la humitat de l’aire; absorbeixen el diòxid de carboni que frena els efectes negatius del CO2, i exerceixen una acció depuradora de l’atmosfera.

Segons la latitud i l’altitud geogràfica, hi ha diferents exemples de boscos, els més comuns dels quals són: els de tipus tropical humit, sempre verds i amb molta vegetació; el bosc mediterrani, situat a la franja que envolta el Mediterrani, amb alzinars, alzines sureres i un espès sotabosc d’estepes, tomanins i farigoles; el bosc temperat, caracteritzat per ser de fulla caduca, amb abundants fagedes, oms i rouredes; o la taigà, que suporta temperatures fredes i extremes, amb grans extensions de coníferes i que se situa a l’hemisferi Nord, a través d’Europa, Amèrica i Àsia.

El segell reprodueix una imatge de tardor de la Fageda de la Pedrosa realitzada per Juan A. González. Aquesta fageda està al nord-est de la província de Segòvia, al terme municipal de Riofrío de Riaza. Té una superfície de 1.930 hectàrees i és un dels boscos de faigs més meridionals del continent europeu.

Aquest any, els segells de la sèrie Europa, emesos pels països de PostEurop, han començat a utilitzar el nou logotip de l’organització i participen en el concurs d’internautes per triar-ne el millor.

Comparteix-lo a les teves xarxes