ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

PATRIMONIO MUNDIAL. Alhambra de Granada

  • Data d'emissió: 12/05/2011
  • Procediment d'impressió: Calcografía y Offset
  • Paper: Estucado, engomado, mate, fosforescente
  • Mida del segell: Circular
  • Mida del full bloc: 104,5 x 150 mm. (vertical)
  • Valor postal dels segells: 2 €
  • Tiratge: 280.000 hojas bloque
  • Dentat: 13 ½ circular
  • Tiratge bloc: 280.000 hojas bloque

El conjunt format per l’Alhambra i el Generalife de Granada va merèixer, el 1984, la declaració de Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO. A l’Alhambra es dedica un full bloc que reprodueix una de les seves belles i decorades estances, mentre que el segell en forma de cercle imita una moneda de dos euros a la part central de la qual es pot veure una imatge del pati dels Lleons. El 1994 la declaració de Patrimoni de la Humanitat va arribar a fer-se extensiva al barri de l’Albaicín.

10520111

L’Alhambra està situada al turó d’al-Sabika, al marge esquerre del riu Darro, a l’est de Granada. Es tenen dades que indiquen que l’any 889 Sawwar ben Hamdun es va refugiar a la seva alcassaba a causa de les lluites que assolaven el califat de Còrdova, al qual pertanyia Granada. En el segle XIII, amb l’arribada del primer monarca nassarita, Muhammad I, l’Alhambra es va convertir en residència reial, un fet que va marcar l’inici de la seva esplendor. Els successors de Muhammad I van anar ampliant i enriquint aquesta magnificència amb la construcció de noves estances palatines, banys, torres, portes i ampliacions del recinte emmurallat.

El conjunt integrat per l’Alhambra, el Generalife i l’Albaicín constitueix un llegat complet, extraordinari, únic i representatiu de l’arquitectura sorgida durant el llarg període de dominació àrab a Espanya. L’Alhambra, concretament, dóna cabuda, a més de a l’alcassaba, als palaus nassarites que es troben dins del recinte emmurallat, defensats per les torres de la Vela, dels Gentilhomes, de les Armes, de la Pólvora, de la Sultana, de l’Homentage, de les Dames, de l’Oratori, dels Pics, del Cadí, de les Infantes, de la Captiva, de Set Terres, de l’Aigua i moltes més. A les construccions i jardins de l’ampli espai emmurallat s’uneixen altres edificacions de rellevància com ara el palau de Carles V, un magnífic exemple de l’arquitectura renaixentista, obra de l’arquitecte Pedro Machuca, que l’emperador va ordenar aixecar sobre les runes d’una part del conjunt arquitectònic existent amb l’ànim d’admirar de prop les meravelles que guarda l’Alhambra.

Comparteix-lo a les teves xarxes