ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

VIAS VERDES

  • Data d'emissió: 13/06/2011
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontal)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 0,35 €
  • Tiratge: 300.000

Les Vies verdes són els itineraris que circulen sobre les antigues infraestructures ferroviàries que s’han condicionat amb finalitats ecoturístiques. Actualment hi ha més de 80 rutes repartides per tota la geografia nacional, amb distàncies quilomètriques que varien segons el traçat, i se’n continuen condicionant nous trams.

10620111

El projecte Vies verdes es va iniciar l’any 1993 per intentar convertir en un espai d’oci i d’esport a l’aire lliure els més de 7.000 quilòmetres de línies de tren que no tenen servei o que no van arribar a tenir-lo mai perquè les obres de construcció no es van acabar. Fins ara, s’han obert més de 1.800 quilòmetres perquè els utilitzin i els gaudeixin caminants, cicloturistes i persones amb mobilitat reduïda. Una de les característiques que presenten aquests itineraris és la fàcil accessibilitat per a tot el públic, ja que són terrenys sense grans desnivells que poden utilitzar tota mena d’esportistes.

En una clara aposta pel desenvolupament sostenible i la dinamització del medi rural, a les diverses rutes s’estan potenciant els recursos turístics de cada zona i s’està duent a terme una tasca de rehabilitació de les antigues estacions ferroviàries per transformar-les en restaurants, museus, allotjaments i àrees de lloguer de bicicletes i cavalls. Tots els itineraris estan senyalitzats amb antigues travesses de fusta de les vies fèrries i el logotip específic de l’organització.

El programa Vies verdes està coordinat per la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols (EFE) i compta amb la col•laboració del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, les comunitats autònomes, diputacions, els ajuntaments i altres col•lectius.

El model espanyol s’ha estès a altres llocs d’Europa i, l’any 1998, es va crear a Namur (Bèlgica) l’Associació Europea de Vies Verdes (AEVV), de la qual formen part unes 60 organitzacions de 14 països.

Al segell es reprodueix la imatge de dos senderistes per un antic traçat de tren i el logotip de Vies verdes.

Comparteix-lo a les teves xarxes