ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

JORNADA MUNDIAL DE LA JUVENTUD

  • Data d'emissió: 01/07/2011
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (vertical)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 0,80 €
  • Tiratge: Ilimitada

La celebració a la capital d’Espanya de la XXVI edició de la Jornada Mundial de la Joventut és el motiu de l’emissió conjunta que es realitza entre Espanya i la Ciutat del Vaticà. Els segells de tots dos països reprodueixen el logotip oficial de l’esdeveniment.

10720111

L’any 1984, durant el papat de Joan Pau II, va néixer la idea de celebrar periòdicament una reunió internacional entre joves catòlics de tot el món per incentivar la seva participació a l’Església catòlica. Un any després, i coincidint amb la proclamació per part de la ONU de l’Any Internacional de la Joventut, l’Església va organitzar una trobada de joves a la plaça de Sant Pere de Roma, després de la qual el papa va instituir la Jornada Mundial de la Joventut. La primera reunió amb aquest nom es va celebrar el diumenge de Rams del 1986 a la capital italiana i va significar l’inici d’un seguit de trobades que van ajudar que Joan Pau II fos conegut com “El papa dels joves”.

La Jornada Mundial de la Joventut se celebra anualment a totes les diòcesis el diumenge de Rams, però cada dos o tres anys pren un caràcter internacional i s’organitza a una ciutat diferent. Aquesta trobada, que dura uns quants dies, és presidida pel papa i es coneix com a Jornada Mundial de la Joventut.

És la segona vegada que Espanya acull la trobada internacional. La primera va ser a Santiago de Compostel•la, l’any 1989. Ara se celebra a Madrid, entre el 16 i el 21 d’agost. Altres llocs de reunió han estat: Argentina (1987), Polònia (1991), els Estats Units (1993), les Filipines (1995), França (1997), Itàlia (2000), Canadà (2002), Alemanya (2005) i Austràlia (2008).

Els símbols que presideixen la Jornada són la Creu dels joves i una imatge de la Mare de Déu.

El segell s’il•lustra amb el logotip del dissenyador gràfic José Gil-Nogués i plasma una al•legoria de la unió, al peu de la Creu, dels joves de tot el món, que donen forma a la corona de la Mare de Déu de l’Almudena, patrona de Madrid. A la corona hi ha la “M” de Maria i primera lletra de Madrid, el lloc de la celebració.

Comparteix-lo a les teves xarxes