ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

CERÁMICA ESPAÑOLA. Manises

  • Data d'emissió: 05/09/2011
  • Procediment d'impressió: Huecograbado
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (verticales)
  • Efectes en plec: 32
  • Valor postal dels segells: 0,80 €
  • Tiratge: 300.000 sellos de cada motivo

Aquesta emissió de Ceràmica espanyola, dedicada a la Ceràmica de Manises, inclou quatre peces: una gerra d’aigua, un gerro, un plat i una ampolla modernista

10920111

Si revisem la història de la ceràmica de Manises des del segle XIV fins avui hi veurem una evolució en els colors, les formes i els estils. Trobarem peces de ceràmica blava amb inscripcions i motius d’influència musulmana; ceràmica també realitzada amb la tècnica de la dauradura de reflex metàl•lic musulmana o cristiana; ceràmica geomètrica amb lleons i ocells dels segles XVI i XVII i ceràmica amb motius variats i fons blancs del XVIII. A la ceràmica de Manises del segle XIX les peces més freqüents són les policromades i les de tipus popular, com els platets per a confits, les peces de vaixelles denominades idíl•liques que es decoraven amb els ornaments que les núvies duien el dia del seu casament, les gerres per conservar l’aigua i els plats de forma octogonal, entre altres peces comunes, utilitzats també per a confits. Els motius són preferentment florals, tot i que hi ha presència d’aus, d’altres animals, de figures humanes i d’arquitectures. Fins i tot a finals del XIX la decoració mostra escenes de la vida quotidiana, d’oficis, etc. Ja al segle XX, el Modernisme va tenir un impacte important a la ceràmica de Manises, gràcies al qual actualment trobem peces rellevants i representatives d’aquesta tendència artística.

La gerra d’aigua del segle XIX està elaborada amb torn, amb pisa esmaltada, té aplicacions en relleu i està decorada amb policromia sobre coberta. Aquesta policromia representa paisatges amb arquitectura, pomets de flors i el cor de Jesús, a més de les inicials del seu propietari, el senyor José Sanchis. El gerro de les gaseles és una còpia del segle XIX d’un original de ceràmica musulmana. Està feta amb pisa esmaltada i decorada amb color blau i reflexos metàl•lics a la fàbrica de Francisco Valldecabres de Manises. El plat va ser realitzat amb torn i pisa esmaltada i decorat sobre coberta. La seva imatge representa l’aixovar del vestit tradicional de la núvia valenciana. La peça va ser realitzada a Manises en el segon terç del segle XIX. L’ampolla modernista és de majòlica esmaltada parcialment i està decorada amb relleu i policromia sota coberta. Reprodueix el bust d’una dona de perfil i es creu que va ser elaborada cap al 1910 a la fàbrica La Rosa de Manises.

Les quatre peces que serveixen d’iconografia als quatre segells formen part de la col•lecció del Museu de la Ceràmica de Manises.

Comparteix-lo a les teves xarxes