ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

NAVIDAD 2011

  • Data d'emissió: 03/11/2011
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 y 28,8 x 40,9 mm. (horizontal y vertical)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,35 y 0,65 €
  • Tiratge: Ilimitada para los dos valores postales

El tema nadalenc mostra en els segells obres d’art del passat i del present. Aquesta emissió, corresponent al Nadal de 2011, consta de dos segells. Un reprodueix la Sagrada Família amb el Nen que fa les primeres passes, un petit grup escultòric espanyol de l’escultora Luisa Roldán (1654-1704). L’altre, amb temàtica nadalenca contemporània, s’il•lustra amb una versió neoclàssica de la Sagrada Família del pintor J. Carrero.

11120111

Luisa Roldán, coneguda popularment com a la Roldana, filla i deixebla del notable escultor sevillà Pedro Roldán, va captar amb l’habilitat del seu progenitor el concepte escultòric de la composició, a la qual aporta una peculiar i desbordant sensibilitat. A les seves petites figures, aquesta cèlebre escultora, la producció de la qual trobem enquadrada entre els segles XVII i XVIII, transmet un alè de tendresa i d’esperança. Aquesta autora uneix a l’aportació del realisme barroc heretat del seu pare una visió intimista i lírica que fa que allò sagrat aconsegueixi mostrar-se més humà. Una gran part de la creació artística de la Roldana es va centrar en el gènere pessebrístic. La producció d’aquesta creadora, que va exercir a la cort com a escultora de cambra, durant la seva etapa madrilenya va tenir lloc des del 1689 fins a la seva mort, cap al 1704. Va projectar el seu estil a través d’un barroc narratiu, harmoniós, emocional i, eminentment, realista. Entre els seus temes preferits hi ha: la Nativitat, la Fugida a Egipte i aquest, que representa la Sagrada Família amb el Nen que fa les primeres passes, una obra que pertany als fons del Museo Provincial de Guadalajara.

11120112

L’altre segell, que també representa la Sagrada Família, és una composició del pintor J. Carrero que parteix d’un original elaborat en tècnica mixta en què intervenen com a materials el llapis de color i l’oli. Carrero elabora una reinvenció del tema clàssic o lliure interpretació de ressonàncies classicistes per plasmar els personatges de la Mare de Déu, el Nen i sant Josep.

Comparteix-lo a les teves xarxes