ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

AÑO INTERNACIONAL DE LA QUÍMICA

  • Data d'emissió: 07/02/2011
  • Procediment d'impressió: Calcografía y Offset
  • Paper: Estucado, engomado, mate, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontal)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 0,35 €
  • Tiratge: 300.000

L’Assemblea General de les Nacions Unides ha proclamat l’any 2011 “Any Internacional de la Química” i la filatèlia s’uneix a l’esdeveniment amb l’emissió d’un segell commemoratiu. La iniciativa ha estat proposada per la UNESCO i la IUPAC, amb la finalitat de promoure el paper de la química en la societat, suscitar l’interès per aquesta disciplina científica entre els joves i ajudar el públic en general a comprendre i apreciar aquesta ciència.

20220111

L’any 2011 coincideix amb el centenari de la concessió del premi Nobel de química a Marie Curie i amb la fundació de l’Associació Internacional de Societats Químiques. Al llarg de l’any està previst que se celebrin diverses activitats a tot el món sota el lema “Química - la nostra vida, el nostre futur”, per recordar que la química és essencial per millorar les nostres formes de vida, ja que està present en la producció d’aliments, medicines i en multitud de productes manufacturats.

Marie Curie, que de soltera es deia Maria Sklodowska va ser una científica francesa d’origen polonès que va guanyar el premi Nobel de química. Filla d’un distingit professor, va néixer a Varsòvia l’any 1867 i hi va estudiar fins als 24 anys, aleshores es va traslladar a París per ampliar estudis a la Universitat de la Sorbona. Llicenciada en ciències físiques i matemàtiques, l’any 1895 es va casar amb el físic francès Pierre Curie i es va convertir en la seva col•laboradora més eficaç. Uns anys més tard va obtenir el doctorat amb la tesi dedicada a les substàncies radioactives. L’any 1898, en col•laboració amb el seu marit, va descobrir dos nous elements químics: el poloni, anomenat així com a referència al seu país natal, i el radi.

L’any 1903 va rebre el premi Nobel de física compartit amb el seu marit i el físic Henri Becquerel per haver descobert la radioactivitat. Després de la mort del seu marit, l’any 1906, va obtenir la càtedra de física de la Sorbona i es va convertir en la primera dona que va impartir classes a la Universitat de París. Autora de diversos llibres i fundadora de l’Institut del Radi, l’any 1911 va rebre el premi Nobel de química i es va convertir en la primera persona que rebia aquesta distinció dues vegades. Marie Curie va morir l’any 1934 a prop de Salanches (França).

Comparteix-lo a les teves xarxes