ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

DÍA INTERNACIONAL DE LA MUJER

  • Data d'emissió: 08/03/2011
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontal)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,80 €
  • Tiratge: Ilimitada

Coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, que se celebra anualment el 8 de març, s’emet un segell commemoratiu que fa palesos els avenços realitzats per aconseguir la igualtat de la dona en totes les esferes de la societat.

20320111

La idea de celebrar el Dia Internacional de la Dona va sorgir a finals del segle XIX, però no es va fer realitat fins al XX, quan les organitzacions internacionals van començar a proclamar una jornada de lluita a favor de la dona i dels seus drets. Seguint aquesta idea, l’any 1910 es va reunir a Copenhaguen la Conferència Internacional de Dones Socialistes que, amb l’aprovació per unanimitat de totes les assistents, va declarar el dia de la dona de caràcter internacional.

El 19 de març del 1911 es va celebrar per primera vegada el Dia Internacional de la Dona a Alemanya, Àustria, Dinamarca i Suïssa, amb mítings en què es va exigir el dret a votar, a ocupar càrrecs públics, a la feina, a la formació professional i a la no discriminació laboral. L’any 1913 les dones russes van celebrar el seu Dia amb moviments a favor de la pau poc abans de la Primera Guerra Mundial. El 1917, ja en plena guerra, es van tornar a mobilitzar per demanar “pa i pau”. Amb les seves reivindicacions van aconseguir el dret a vot.

Al llarg d’aquests cent anys, el moviment del Dia Internacional de la Dona s’ha vist reforçat pel suport de les Nacions Unides i les quatre conferències celebrades a favor dels drets de la dona, de la igualtat, la justícia, el desenvolupament i la seva participació en la vida política. La data oficial es va establir per al 8 de març.

No obstant això, la situació de la dona en una bona part del món continua sent discriminatòria respecte de l’home, de manera que les institucions internacionals continuen aprofundint en la defensa dels seus drets.

Als països de la Unió Europea es treballa intensament en la promoció de la igualtat entre homes i dones. A Espanya, l’any 2007, es va promulgar una llei sobre aquest tema que obliga les empreses a adoptar mesures que evitin la discriminació. Per estimular i reconèixer la tasca de les empreses compromeses amb la Llei d’Igualtat, s’ha creat un distintiu que es concedeix a aquelles que destaquen per l’aplicació de la igualtat a la feina, en els models organitzatius, als serveis, els productes i la publicitat. El seu lema: “Igualtat a l’empresa” és el que es reprodueix al segell.

Comparteix-lo a les teves xarxes