ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

CATEDRALES. Catedral de Albarracín

  • Data d'emissió: 15/07/2011
  • Procediment d'impressió: Calcografía y Offset
  • Paper: Estucado, engomado, mate, fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (vertical)
  • Mida del full bloc: 105,6 x 79,2 mm. (horizontal)
  • Valor postal dels segells: 2,84 €
  • Tiratge: 280.000 hojas bloque
  • Dentat: 13 ¾

La sèrie d’emissions de Catedrals dedica un full bloc a la Catedral del Salvador d’Albarrasí. El segell reprodueix una vista de la torre del campanar, i el full bloc es complementa amb una panoràmica del conjunt catedralici i dels edificis del seu voltant.

20720111

Albarrasí és una població de Terol situada a la riba del riu Guadalaviar i a una altitud de 1.171 metres. La seva diòcesi pertany a Terol-Albarrasí i la ciutat va ser declarada Monument Nacional el juny del 1961.

Tot i que la catedral d’Albarrasí s’assenta sobre les restes d’un temple romànic anterior, la construcció de l’edifici renaixentista que avui coneixem es va iniciar cap al 1530 per ordre del bisbe Gaspar Jofré de Borja i va concloure cap al 1595, quan era bisbe Martín Terrer Valenzuela, que va fer aixecar la torre del campanar. En la construcció del conjunt catedralici van intervenir els mestres Quinto Pierres Vedel, al qual devem la construcció de la coberta i de diverses capelles, i Martín de Castañeda que va intervenir en el cor i a la capçalera del temple. Aquesta catedral té una única nau i la seva capçalera està formada per un absis poligonal. El claustre es comunica amb el palau episcopal i, en el segle XVIII, tant el primer com la catedral van patir una profunda modificació que va donar lloc a la seva aparença barroca actual.L’edifici disposa de dues portes d’accés i del seu interior destaquem l’altar major i el retaule dedicats al Salvador que dóna nom a la catedral. A més a més, també compta amb les capelles de la Magdalena, Sant Antoni Abat, Sant Sebastià, de les Ànimes, de Santa Anna, del Pilar, amb un retaule barroc i una imatge de la Mare de Déu, i de Sant Joan Baptista, també amb un altar barroc. Del conjunt cal destacar també el cor amb cadirat gòtico-manierista i la portada del claustre, obra d’Ezpeleta i Juan López, a més de la capella de la Immaculada Concepció.

El Museu Catedralici està ubicat a l’antic palau episcopal i s’hi guarden tapissos, pintures, calzes, creus processionals, llibres, vestimentes i altres objectes sagrats destinats al culte i a actes religiosos.

Comparteix-lo a les teves xarxes