ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

EFEMERIDES

  • Data d'emissió: 08/02/2011
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontal)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 0,65 €
  • Tiratge: 300.000

Quan es compleix el 150 Aniversari de la Llei hipotecària, es posa en circulació un segell de la sèrie Efemèrides que reprodueix el logotip oficial creat per a la commemoració.

30220111

El 8 de febrer del 1861, sota el regnat d’Isabel II, es va promulgar la Llei hipotecària que va significar l’origen i la fundació del sistema de registre immobiliari vigent. L’aparició de la nova llei va ser un dels moments clau en el canvi de l’ordenament jurídic espanyol, ja que es va passar d’una situació d’acumulació normativa estratificada al tractament científic de la norma. Així es va donar pas al procés de lleis codificades.

Al llarg dels seus 150 anys d’existència, la primitiva norma legislativa ha estat modificada successivament i durant aquest temps s’han creat institucions i organismes públics. A l’empara de la llei, el mateix any 1861, es va crear el Registre de la Propietat que té com a missió “la inscripció o anotació dels actes i contractes relatius al domini i altres drets reals sobre béns immobles”. Té caràcter oficial i el seu principal acompliment és donar als ciutadans informació fiable sobre els béns inscrits en el moment en què realitzen contractes. Aquest registre compleix, bàsicament, tres funcions: assentar sobre bases sòlides el sistema creditici i hipotecari, donar protecció als titulars dels drets inscrits i dotar d’agilitat el trànsit jurídic immobiliari.

Durant el regnat d’Alfons XII es va crear el Cos Nacional d’Aspirants a Registradors, els actuals registradors de la propietat, continuadors dels que fa 150 anys van treballar al servei de la nació i de la seguretat jurídica del dret dels espanyols. Segons el degà del Col•legi de Registradors, la commemoració de l’aniversari és: “una oportunitat per fer pedagogia de la importància de la funció registral i per provar d’ampliar l’esfera de les relacions corporatives, alhora que es contribueix a defensar les idees i els valors que hi ha a la base de la seva funció, com ara la propietat privada, la seguretat jurídica, la unitat de mercat, els cossos nacionals o la innovació tecnològica”.

Comparteix-lo a les teves xarxes