ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

EFEMÉRIDES.Año Jubilar IV centenario de la Santa Cruz del Voto. Canjáyar

  • Data d'emissió: 11/04/2011
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (vertical)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 0,65 €
  • Tiratge: 300.000

S’emet un segell commemoratiu de l’Any jubilar IV centenari de la Santa Cruz del Voto de Canjáyar d’Almeria. Aquest segell reprodueix la imatge de la Santa Cruz.

30420111

La Santa Cruz del Voto, erigida en patrona de Canjáyar, va ser descoberta al mur del baptisteri del temple parroquial d’aquesta població d’Almeria el 19 d’abril del 1611. Aquesta troballa va ser fruit d’una visió que va tenir el sagristà de l’església, Juan Matías de Peralta, qui, segons la tradició, va veure una processó d’àngels que portaven la creu i que partien de l’altar major i concloïen la seva trajectòria al baptisteri abans esmentat. A petició del sagristà, es va excavar una part del mur i al seu darrere es va trobar la Santa Cruz. Es creu que un pelegrí la va portar de Terra Santa i que, davant la rebel•lió dels moriscos del 1500 i el 1568, la van amagar al mur per evitar-ne la profanació.

Ja l’any 1678, per decret de l’arquebisbe de Granada, fra Alonso Bernardo de los Ríos, la relíquia de la Santa Cruz es va avalar i es va exposar a l’adoració dels fidels. El 1681 es va constituir la germandat de la Santa Cruz per retre culte a la sagrada relíquia i dos anys després es van aprovar el seus estatuts. El 1738, per decret de l’arquebisbe Felipe de Tueros, es va concedir indulgència a qui venerés la creu. El papa Benet XIV va concedir indulgència plenària, publicada el 1750, i Climent XIII, mitjançant una butlla de l’any 1763, atorgà la mateixa prerrogativa a qui li retés culte en les dates i complint els requisits canònics que s’hi detallen. El 19 d’abril del 1958, el també bisbe d’Almeria, Alfonso Ródenas, va donar i incrustar el Lignum Crucis a la Santa Cruz del Voto de Canjáyar.

Des que es va trobar la Santa Cruz, tant les autoritats com els veïns de Canjáyar es van comprometre, mitjançant vot, a commemorar tan feliç esdeveniment i any rere any ho celebren coincidint amb la data del seu descobriment. Per això, ara que s’aproxima la celebració de l’efemèride del IV centenari de l’aparició de la Santa Cruz, després que el papa Benet XVI concedís l’any jubilar a instàncies del bisbe d’Almeria, l’emissió del segell deixa constància d’aquesta commemoració tan important.

Comparteix-lo a les teves xarxes