ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

MODA ESPAÑOLA. ELIO BERHANYER

  • Data d'emissió: 20/10/2011
  • Procediment d'impressió: Huecograbado con microrelieve
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 49,8 mm. (verticales)
  • Mida del full bloc: 105,6 x 150 mm. (vertical)
  • Valor postal dels segells: 0,80 €
  • Tiratge: 280.000 hojas bloque
  • Dentat: 13 ¼ (horizontal) y 12 ¾ (vertical)
  • Tiratge bloc: 280.000 hojas bloque

Un full bloc format per quatre segells, que reprodueixen diferents models del modista espanyol Elio Berhanyer, il•lustren la sèrie Moda espanyola 2011.

41020111

Elio Berenguer Úbeda, més conegut en el món de la moda com Elio Berhanyer, va néixer a Còrdova el 1929. Amb 17 anys es va traslladar a Madrid i es va iniciar de forma autodidacta en el disseny de moda. El 1956 va començar a treballar com a modista i el 1960 va obrir el seu propi taller d’alta costura. Ben aviat va aconseguir renom internacional i aquell mateix any va guanyar el premi al millor dissenyador concedit per la Casa Cadillac, als Estats Units. Entre el 1960 i el 1970 va presentar les seves col•leccions d’alta costura a les passarel•les més importants del món i actrius com Ava Gardner, la comtessa de Romanones, la reina Sofia o la infanta Pilar van vestir alguns dels seus models.

El 1969, Elio va ser un dels primers dissenyadors que va crear una línia de complements, perfums i accessoris. D’estil clàssic, elegant i sofisticat, a partir del 1969 va començar a compaginar l’alta costura amb el prêt-à-porter i el 1973 va presentar la seva primera col•lecció d’aquesta línia. En aquella època va guanyar el concurs per uniformar les hostesses d’Iberia, el 1982 va dissenyar l’uniforme de les hostesses del mundial de futbol i, anys més tard, el del personal de la fira de Madrid (IFEMA). Al llarg de la seva carrera ha rebut els premis més prestigiosos de la moda.

Els segells reprodueixen: vestit llarg de festa confeccionat amb tafetà de raió negre amb vius en blanc, escot paraula d’honor i volants horitzontals. S’acompanya d’una banda ampla a la cintura. Any 1970.

Vestit jaqueta format per vestit i jaqueta curta a doble cara de cotó blanc, estampat en verd i blau marí que dibuixa ratlles horitzontals. 1970.

Conjunt d’abric i vestit fins al genoll. Abric a doble cara de llana de color groc, escot a caixa i coll arrodonit. El cos del vestit és de llana blanca i la faldilla, de llana groga. 1972.

Vestit llarg de festa de cotó blanc combinat amb estampats de llunes negres, d’una mida més petita en el cos. Escot arrodonit, màniga curta i banda negra a la cintura. Datat entre el 1968 i el 1975.

El vestuari forma part dels fons del Museo del Traje, a Madrid, que ha cedit les imatges per a la seva reproducció.

Comparteix-lo a les teves xarxes