ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

CATEDRALES. Catedral de Tarazona

  • Data d'emissió: 08/11/2011
  • Procediment d'impressió: Calcografía y Offset
  • Paper: Estucado, engomado, mate, fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (vertical)
  • Mida del full bloc: 105,6 x 79,2 mm. (horizontal)
  • Valor postal dels segells: 2,84 €
  • Tiratge: 280.000 hojas bloque
  • Dentat: 13 ¾
  • Tiratge bloc: 280.000 hojas bloque

La Catedral de Nostra Senyora de l’Horta de Tarassona, primer anomenada de Nostra Senyora de l’Hídria, compta amb un full bloc que reprodueix una vista lateral, en perspectiva, del temple en què destaca el cimbori que hi ha sobre el creuer, mentre que el segell mostra una panoràmica de la seva torre.

41120111

Les obres d’aquest temple van començar l’any 1162, tot i que no va ser consagrat fins al 1235. Durant el regnat de Jaume I el Conqueridor es va ampliar i en el segle XIV va patir danys importants ocasionats per l’anomenada guerra dels Dos Peres. Després la catedral fou reconstruïda i, a causa de les diferents obres que s’hi van dur a terme al llarg dels segles, mostra elements arquitectònics representatius i propis dels estils gòtic, renaixentista i mudèjar.

Consta de tres naus amb creuer, capçalera semicircular i deambulatori amb capelles laterals, i a més compta amb un claustre de planta quadrangular amb volta de creueria estrellada del segle XVI i una torre amb elements gòtics i mudèjars, construïda entre els segles XIV i XVI.

Del seu interior destaquem el cimbori mudèjar que hi ha sobre el creuer decorat a la manera renaixentista per Alonso González cap a l’any 1546, i també la nau central i els braços coberts amb volta de creueria estrellada, a més d’un púlpit amb motius renaixentistes que Pedro de Cerdeña va construir l’any 1506. A aquestes peces s’afegeixen un orgue de finals del segle XVIII i el retaule major, dedicat a Nostra Senyora de l’Horta, obra de l’escultor Diego Martínez i del mestre constructor Jaime Viñola.

De l’exterior cal destacar, a més de la ja esmentada torre-campanar i el cimbori mudèjar, el seu pòrtic principal, construït el 1577 i reformat el 1788, situat al braç nord del creuer, on hi ha una interessant portada amb personatges que representen sant Pere, sant Pau, sant Atilà i sant Gaudiós, bisbe de Tarassona, i la Caritat a més de cariàtides que simbolitzen les Virtuts, totes obres de l’escultor Bernal del Fuego.

Comparteix-lo a les teves xarxes