ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

BIODIVERSIDAD Y OCEANOGRAFÍA

  • Data d'emissió: 20/01/2011
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontal)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,50 €
  • Tiratge: Ilimitada

Amb aquesta emissió es difon la importància que l’oceanografia -ciència dedicada a l’estudi dels mars, els seus fenòmens i a la fauna i la flora marina- i la biodiversitat -varietat d’espècies animals i vegetals en el seu medi ambient- tenen en la societat actual. Per aquest motiu, l’ONU va declarar l’any 2010 “Any Internacional de la Biodiversitat” i la UPU (Unió Postal Universal) va instar els correus del món a commemorar l’efemèride als seus segells.

50120111

Liderada pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), s’ha posat en marxa l’expedició de circumval•lació Malaspina 2010, un projecte interdisciplinari que compleix el doble objectiu d’“avaluar l’impacte del canvi global sobre l’oceà i explorar aquest ecosistema, encara molt desconegut, que és l’oceà profund. Durant set mesos, l’expedició farà la volta al món a bord del buc oceanogràfic Hespérides de l’Armada Espanyola, al qual s’uneix el Sarmiento de Gamboa per fer la travessa de Las Palmas a Santo Domingo. En aquest projecte participen 250 investigadors de 19 institucions espanyoles -com ara el Reial Observatori Astronòmic de l’Armada, el Museu Naval i l’Institut Hidrogràfic de la Marina- que fan proves a 350 estacions oceanogràfiques, de fins a 5.000 metres de profunditat, i recullen milers de mostres d’aire, aigua i plàncton.

L’expedició rep el nom del mariner espanyol, d’origen italià, Alessandro Malaspina, cèlebre per haver dirigit la primera expedició espanyola de caràcter científic que va circumval•lar la terra a finals del segle XVIII.

Alessandro Malaspina (Mulazzo, 1754 – Pontremoli, 1810) va ingressar a la Marina Reial Espanyola l’any 1774 i va participar en accions contra els britànics. L’any 1780 va ser nomenat tinent de navili i va començar a fer viatges científics. Entre el 1789 i el 1794, amb el seu company mariner J. Bustamante y Guerra, va realitzar la famosa expedició de caràcter cientificopolític Malaspina, en què van participar naturalistes, científics i cartògrafs. Quan va tornar a Espanya va presentar un informe en què feia observacions crítiques sobre les colònies espanyoles.

El segell, dissenyat per l’estudi Jesús Sánchez, dibuixa un paisatge format pel cel i el mar, solcat pel buc Hespérides, i a l’aigua es reflecteix la imatge de la Corbera Atrevida, que va acompanyar la primera expedició dirigida per Malaspina. En un dels angles del timbre, un flascó de vidre simbolitza l’important contingut científic de l’expedició.

Comparteix-lo a les teves xarxes