ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

PERSONAJES

  • Data d'emissió: 03/10/2011
  • Procediment d'impressió: Offset (2 motivos) y Calcografía y Offset (3 motivos)
  • Paper: Estucado, engomado, mate, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. y 28,8 x 40,9 mm. (horizontales/verticales)
  • Efectes en plec: 25 sellos + 25 viñetas
  • Valor postal dels segells: 0,80 €
  • Tiratge: 300.000 sellos de cada motivo
  • Dentat: 13 ¾

Premi Nobel de Literatura l’any 2010, Mario Vargas Llosa és reconegut internacionalment com un dels escriptors contemporanis més importants en llengua espanyola. Va néixer l’any 1936 a Arequipa (Perú) i el 1993 va obtenir la nacionalitat espanyola gràcies a la seva vinculació amb el nostre país i al conveni de doble nacionalitat existent amb el Perú. Tota la seva vida ha estat marcada per la vocació d’escriptor, que va iniciar com a periodista a diversos diaris del seu país natal. De família benestant, va estudiar dret i literatura a la Universidad de San Marcos de Lima, i posteriorment va realitzar els cursos de doctorat a la Universidad Complutense de Madrid. L’any 1960 es va instal•lar a París, però també ha residit a Londres, Barcelona i Madrid, ciutats on ha desenvolupat la major part de la seva extensa obra literària.

51020111

Autor d’assajos, articles periodístics, crítica literària, narracions curtes i novel•les, Vargas Llosa pertany a la generació d’escriptors llatinoamericans que van marcar tota una època. Compromès amb el dret a la llibertat de les persones i els valors de la democràcia, a les seves obres tracta el realisme social de la literatura hispanoamericana. La fama internacional li va arribar amb la novel•la La ciudad y los perros (1962), que va anar seguida d’una llarga llista de títols tan coneguts com La casa verde, Conversaciones en la catedral, Lituma en los Andes i La guerra del fin del mundo, entre altres. A la gran pantalla s’han dut Pantaleón y las visitadoras i La fiesta del chivo. Al seu llibre de memòries autobiogràfiques, titulat El pez en el agua (1993), confessa la seva vocació per la literatura des que era un nen.

L’any 1994 va ser escollit membre de la Real Academia Española. Entre els múltiples guardons que ha rebut hi ha el Premio Cervantes i el premi Príncep d’Astúries de les Lletres. És membre de l’Academia Peruana de la Lengua, professor de la Universitat de Cambridge i doctor honoris causa de diverses universitats d’Amèrica, Europa i Àsia, en què ha pronunciat nombrosos discursos i conferències en defensa i reconeixement de la llengua espanyola.

Comparteix-lo a les teves xarxes