ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

INSTRUMENTOS MUSICALES

  • Data d'emissió: 24/01/2011
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (verticales)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,35 €
  • Tiratge: Ilimitada

La sèrie de segells dedicada a Instruments musicals s’ocupa de quatre instruments, tres de corda pinçada com ara la guitarra, el llaüt i la mandolina, i un de corda fregada, el violí.

60120111

La guitarra és un instrument format per una caixa de fusta o de ressonància, un mànec sobre el qual està adossat el diapasó, amb un forat acústic o una boca al centre i sis cordes. Sobre el diapasó trobem incrustats els trasts, que permeten les diferents notes. Aquest instrument es coneix com a guitarra clàssica o espanyola i entre les seves varietats hi ha la guitarra acústica, flamenca, elèctrica i electroacústica.

El llaüt és un instrument similar a la guitarra tot i que amb una caixa de ressonància bombada. La seva boca es diferencia de l’anterior perquè apareix en forma de roseta decorativa finament tallada. Entre les varietats de llaüt hi ha l’àrab, el xinès o pipa i l’espanyol, que es va introduir a Europa des d’Al-Andalus en el període islàmic.

La mandolina és un instrument musical de quatre cordes dobles i la seva caixa de ressonància pot ser còncava o plana. De procedència italiana, molts grans compositors clàssics i actuals l’han utilitzat, tant per a música tradicional com per a altres estils. Entre les seves variants hi ha la mandolina italiana, folk i bluegrass.

El violí, instrument de corda fregada, disposa de quatre cordes afinades per intervals de quintes. Consta d’una caixa de ressonància, amb elegants formes ergonòmiques, constituïda per una taula harmònica i una altra de fons de fusta d’erable, a més de les cobertes laterals o arcs. Al centre de la tapa harmònica hi ha dues obertures de ressonància anomenades oïdes, esses o efes. S’utilitza en música clàssica, folklòrica i moderna.

Comparteix-lo a les teves xarxes