ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

INSTRUMENTOS MUSICALES

  • Data d'emissió: 02/04/2012
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (verticales)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,36 €
  • Tiratge: Ilimitada

Cinc instruments musicals de corda, originaris de diferents llocs del món, formen aquesta emissió de segells autoadhesius.

10420121

L’Arpa ha estat utilitzada des de temps remots pels pobles de l’antiga Mesopotàmia i Egipte, des d’on va passar a Grècia i als països asiàtics. Durant l’Edat Mitjana va assolir un gran apogeu i en el Renaixement va perdre interès a causa de les escasses possibilitats diatòniques que presentava. Un cop perfeccionat el mecanisme per elevar els tons, va ressorgir amb gran força en el segle XVIII. Té forma triangular i està formada per la caixa de ressonància, la consola en què es fixen les clavilles de les cordes, i la columna que uneix les dues parts.

La balalaica és d’origen rus i s’utilitza per interpretar música popular. La caixa sonora, amb forma triangular, és gairebé plana i està rematada amb un mànec llarg i estret amb tres cordes que es polsen amb els dits o amb un plectre. Es coneix la seva existència des de finals del segle XVII i va assolir el seu major desenvolupament en el segle posterior.

El banjo, molt utilitzat pels negres dels Estats Units en el segle XIX, és l’instrument més popular de la música tradicional nord-americana. La caixa de ressonància, que té forma circular, està coberta amb pell i unida a un mànec molt llarg que pot tenir quatre, cinc o sis cordes. És bàsic en la música country i de jazz.

El sitar, d’origen indi, produeix un so metal•litzat i delicat, apropiat per expressar temes poètics. Consta d’una caixa de ressonància de carabassa i un mànec amb trasts mòbils, de llauna o plata, que l’instrumentista acomoda per aconseguir l’escala. Alguns incorporen una caixa de ressonància més petita a la part superior del mànec. El nombre de cordes és variable, entre 18 i 26, i es polsen amb una pua.

El rabell va ser introduït pels àrabs a Europa en època medieval. A la nostra península és molt conegut a Cantàbria, i a Castella i Lleó. L’instrument és pla per sobre i bombat per sota i el seu cos es va fent més estret cap a la part de les clavilles. Sol tenir tres cordes, que es freguen amb un arc corb i molt curt. Els joglars el van utilitzar molt per acompanyar les danses populars.

Les peces reproduïdes pertanyen al Museo Interactivo de la Música de Málaga (MIMMA), un espai concebut perquè el so envolti el visitant i estimuli els seus sentits, i perquè principiants i professionals de la música aprofundeixin en els seus coneixements.


 

Comparteix-lo a les teves xarxes