ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

CENTENARIO DE LA ARMERÍA ESKOLA

  • Data d'emissió: 07/06/2012
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontal)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 0,85 €
  • Tiratge: 300.000 sellos
  • Dentat: 13 ¾

En celebrar-se el Centenari de l’Armeria Eskola d’Eibar (Guipúscoa), es posa en circulació un segell commemoratiu que reprodueix un motiu al•lusiu a la institució.

10620121

L’any 1912, i a iniciativa de l’Ajuntament d’Eibar, es va crear l’Armeria Eskola, o Escola d’armeria, amb la finalitat de donar suport al desenvolupament industrial d’aquesta localitat guipuscoana i de la seva comarca. L’escola va néixer amb el propòsit de compaginar en els seus estudis la teoria i la pràctica, i va ser el primer centre professional espanyol en què els ensenyaments teòrics es van unir a l’aprenentatge d’una professió. Per desenvolupar el projecte es va prendre com a model l’Ecole d’Armerie de Lieja (Bèlgica), adaptada al model espanyol.

Al llarg d’aquests cent anys d’història, l’escola ha anat evolucionant i s’ha adaptat als nous plans d’estudi i formació d’acord amb les institucions oficials. Des dels seus inicis i fins a la dècada del 1960, l’Escola d’Armeria d’Eibar va ser tot un referent dels centres de mecànica de precisió i armeria d’Espanya. A partir d’aquesta data es van implantar noves especialitats d’electricitat, electrònica, delineació i micromecànica. Posteriorment es van afegir les especialitats d’ajudant de laboratori i de controls de qualitat. L’any 1980, i en col•laboració amb l’Associació d’Antics Alumnes i l’empresariat de la comarca, es va crear la societat d’investigació Tekniker, que és un dels centres d’investigació més importants del País Basc.

Actualment, l’Armeria Eskola imparteix dues àrees formatives: cicles de grau mitjà i cicles de grau superior, amb diferents especialitats en cadascun dels cicles.

El gener del 2011, el Ministeri de Cultura i Innovació va atorgar a la ciutat d’Eibar el títol de Ciutat de la Ciència i de la Innovació, com a reconeixement a la seva col•laboració al desenvolupament científic i tecnològic.

Comparteix-lo a les teves xarxes