ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

CENTENARIO DEL COMITÉ OLÍMPICO ESPAÑOL

  • Data d'emissió: 02/07/2012
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontales)
  • Efectes en plec: 16 efectos de cada motivo (16 x 3 = 48 sellos)
  • Valor postal dels segells: 0,85 €
  • Tiratge: 300.000 sellos de cada motivo
  • Dentat: 13 ¾

Per commemorar el Centenari del Comitè Olímpic Espanyol (COE), es posen en circulació tres segells dedicats a personatges relacionats amb l’olimpisme. La principal funció del COE és desenvolupar i difondre els ideals olímpics.

10720121

Seguint l’ordre cronològic, el primer segell recorda Luci o Lucius Minicius Natalis, nascut a Barcino (la Barcelona romana) l’any 96 de la nostra era. Del seu pare -que va ser senador i va ocupar càrrecs importants durant els regnats de Trajà i Adrià- va heretar la vocació per la política i va arribar a ser procònsol d’Àfrica (actualment Líbia). L’any 129 va participar a la 227a Olimpíada dels Jocs Hel•lènics, a la carrera de quadrigues, que va guanyar en comptar amb la col•laboració del millor auriga de Tàrraco. La seva fama es va estendre pel territori Tarraconense i l’imperi Romà i per deixar constància de la seva victòria, prop de l’hipòdrom d’Olímpia, va aixecar una estàtua de bronze que representa una quadriga.

10720122

Gonzalo de Figueroa y Torres va néixer a Madrid l’any 1861 i va morir a Suïssa el 1921. Li devem la creació del Comitè Olímpic Espanyol (COE) el 23 de novembre del 1912. Per conèixer la història del COE cal que ens remuntem a principis del segle XX, quan el baró Pierre de Coubertin, fundador dels Jocs Olímpics moderns, es va posar en contacte amb la casa reial espanyola i va sol•licitar la designació d’un representant al Comitè Olímpic Internacional (COI). La reina regent Maria Cristina va encarregar aquesta petició al príncep Carles de Borbó, que va seleccionar per a aquesta comesa Gonzalo de Figueroa y Torres, comte de Mejorada del Campo i marquès de Villamejor. Des del seu càrrec com a membre del COI va promoure la creació del COE, del qual va ser president des que es va fundar, l’any 1912, fins que va morir, l’any 1921.

10720123

Joan Antoni Samaranch (Barcelona, 1920-2010) va ser president del COI entre el 1980 i el 2001. Relacionat des de ben jove amb el món de l’esport, va ser delegat nacional d’Esports i president del COE entre el 1967 i el 1970, des del qual va saltar al COI. L’any 1980 va ser nomenat president d’aquesta organització esportiva internacional, en què va treballar per acabar amb el boicot polític dels Jocs Olímpics en aquella dècada i fomentar la participació dels esportistes professionals, un fet que va millorar el nivell competitiu. Gran aficionat a la filatèlia i posseïdor d’una de les col•leccions més importants sobre olimpisme, va impulsar la creació de la Federació Internacional de Filatèlia Olímpica, formada per més de trenta associacions de tot el món.

Comparteix-lo a les teves xarxes