ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

EXFILNA 2012

  • Data d'emissió: 05/10/2012
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm (vertical)
  • Mida del full bloc: 79,2 x 105,6 mm (vertical)
  • Valor postal dels segells: 2,90 €
  • Tiratge: 280.000 hojas bloque
  • Dentat: 13 ¾

L’Exposició Filatèlica Nacional, EXFILNA 2012, que aquest any commemora el 50 aniversari de la seva fundació, se celebra a la localitat de Calahorra, a la Rioja. La mostra ha estat organitzada per la Federació Espanyola de Societats Filatèliques (FESOFI) i ha comptat amb el patrocini de Correos y Telégrafos, entre altres institucions.

11020121

EXFILNA és l’exposició filatèlica d’àmbit nacional més important de totes les que se celebren a Espanya. La primera presentació es va fer a Madrid el 1963 i des d’aleshores, i al llarg dels seus 50 anys d’existència, s’ha celebrat anualment a diferents poblacions de la geografia nacional. Té caràcter competitiu i hi poden participar els col•leccionistes que pertanyin a una societat inscrita a la Fesofi.

L’exposició compta amb diferents apartats, entre els quals hi ha: Classe Oficial, reservada als correus d’Espanya i França, museus postals, impressors de segells i membres del jurat, és merament exhibitòria; Classe Mestra, per a col•leccionistes que tenen tres medalles d’or, competeixen entre ells i Classe Competició, destinada a la resta de participants. A la Classe Competició podem trobar els grups següents: filatèlia tradicional, història postal, filatèlia temàtica, astrofilatèlia i enters postals, entre altres especialitats temàtiques.

L’any 1985 es va començar a emetre anualment un full bloc commemoratiu de l’EXFILNA, que en aquesta edició està dedicat a la històrica ciutat de Calahorra.

Situada a la Rioja baixa, Calahorra va ser conquerida pels romans en el segle II aC i de les restes arqueològiques trobades es desprèn que tenia circ, amfiteatre i termes. El 1935, als jaciments de la zona, es va trobar el bust de marbre blanc de la Dama de Calahorra, convertida en símbol de la ciutat. Objecte de diferents interpretacions, alguns especialistes consideren que es tracta d’un cap masculí pertanyent a una divinitat juvenil o a la figura d’un heroi o efeb. Fa 21 centímetres d’alçada, té una expressió serena, el nas recte i els ulls ametllats, és un cap de posar i treure, amb el coll acabat en forma invertida per poder adaptar-lo a un cos. La peça s’exposa al Museu de la Romanització.

Al full bloc es reprodueix la façana principal de l’Ajuntament de Calahorra i al segell, una imatge de la Dama de Calahorra.

Comparteix-lo a les teves xarxes