ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

II CENTENARIO DE LA REAL Y MILITAR ORDEN DE SAN FERNANDO

  • Data d'emissió: 12/03/2012
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (vertical)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 0,85 €
  • Tiratge: 300.000 sellos
  • Dentat: 13 ¾

La Reial i Militar Orde de Sant Ferran és la més antiga i preuada condecoració militar que hi ha a Espanya. Va ser instituïda per mitjà d’un decret de les corts de Cadis l’any 1811 i confirmada per Ferran VII l’any 1814.

20320121

Durant els seus dos-cents anys d’història, el prestigiós guardó ha estat atorgat als membres de les forces armades que han demostrat el seu valor i heroisme en moments decisius. Amb el pas dels anys, i amb l’objectiu d’evitar la desaparició dels cavallers llorejats, progressivament, el seu reglament ha inclòs modificacions que han permès adaptar-lo a la realitat social del moment, però que sempre han mantingut viva la idea fonamental per la qual va ser creat. Així, després de la promulgació de la constitució vigent, l’any 1978, i la introducció de canvis en el Ministeri de Defensa i a les forces armades, el nou reglament es presenta més d’acord amb la realitat actual.

L’any 2001 es va aprovar el reglament de la Reial i Militar Orde de Sant Ferran que té com a objecte: “Honrar el reconegut valor heroic i el molt distingit, com a virtuts que, amb abnegació, indueixen a emprendre accions excepcionals o extraordinàries, individuals o col•lectives, sempre en servei i benefici d’Espanya”. Aquestes accions es tindran presents quan es produeixin durant intervencions de les forces armades, o quan aquestes participin en missions internacionals sota mandat d’organitzacions internacionals o aliances de les quals Espanya formi part.

El rei d’Espanya és el sobirà de l’Orde de Sant Ferran i la seva missió és presidir i expedir les reials cèdules de les recompenses militars.

El prestigi i la categoria de les condecoracions estan avalats per les rigoroses exigències requerides per iniciar l’expedient de concessió. La màxima categoria correspon a la Gran Creu Llorejada, que es reserva als oficials generals dels exèrcits. La següent en importància és la Creu Llorejada, a la qual pot accedir el personal militar o civil que dugui a terme accions o serveis excepcionals. Altres condecoracions són: Llorejada Col•lectiva, Medalla Militar Individual i Medalla Militar Col•lectiva.

El segell reprodueix la Creu Llorejada de Sant Ferran, formada per quatre espases unides pels poms de les empunyadures i envoltades per una corona de llorer.

Comparteix-lo a les teves xarxes