ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

CIENCIA

  • Data d'emissió: 11/07/2012
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (verticales)
  • Efectes en plec: 25 efectos de cada motivo (25 x 2 = 50 sellos)
  • Valor postal dels segells: 0,36 €
  • Tiratge: 300.000 sellos de cada motivo
  • Dentat: 13 ¾

Al bell mig de la serralada dels Andes, i disseminats al llarg de la ruta internacional núm. 7, es van construir en època colonial una sèrie de “casulls de la serralada” amb la finalitat de mantenir durant tot l’any les comunicacions postals entre Mendoza (Argentina) i Santiago de Xile. A tall de refugis d’alta muntanya, on la mola andina assoleix una alçada mitjana de 4.000 metres i els camins es feien impracticables, els “casulls” van fer d’alberg per als correus i viatgers que travessaven la gran serralada.

20720121

La Geologia és la ciència que estudia la Terra, els materials que la formen, la seva estructura i els processos i les alteracions que ha experimentat des del seu origen. Avui dia es calcula que la Terra té uns 4.500 milions d’anys i durant tot aquest temps no ha deixat d’evolucionar. La història de la geologia ja es va gestar durant l’antiguitat, amb l’extracció i el comerç de pedres i metalls i gràcies a l’interès d’alguna gent per conèixer els fenòmens naturals, com ara l’erupció dels volcans i els tremolors de la terra. En els segles XIX i XX va adquirir un gran impuls. Es van crear les primeres societats geològiques, es van imprimir els primers mapes geològics i es va codificar l’ús dels termes científics relacionats amb aquest coneixement.

La geologia és una ciència complexa que abasta diverses disciplines. Així, la geologia estructural es dedica a l’estudi de l’escorça terrestre; la geologia històrica, a les transformacions de la Terra i la vulcanologia, a tot allò relacionat amb els volcans i les erupcions. Les necessitats socials i econòmiques han donat lloc al desenvolupament de noves branques i a l’aplicació de la geologia a altres ciències que permeten explotar les matèries primeres, com ara els jaciments miners, el petroli o l’aigua.

Al segell es presenta una secció de l’escorça terrestre.

20720122

La Paleontologia es dedica a estudiar els fòssils; a estudiar els éssers vius desapareguts (vegetals, animals i homes) que van poblar la Terra. Forma part de les ciències naturals i comparteix fonaments i mètodes amb la geologia i la biologia. Entre les seves raons d’estudi hi ha la reconstrucció dels éssers vius ja extingits; el seu origen i la seva evolució; les relacions entre aquests i el seu entorn; la distribució de l’espai i les seves migracions; els processos d’extinció; la fossilització de les seves restes i la datació de les roques que els contenen. Igual que altres ciències naturals, el seu estudi es divideix en diverses branques. Les més conegudes són: la paleozoologia, dedicada a l’estudi del regne animal; la paleobotànica, relacionada amb els éssers vegetals; la paleogeografia, que estudia la geografia i la topografia del passat, i la paleoantropologia, relacionada amb l’ésser humà.

Al segell es recull una capa de sediments amb trilobits.

Comparteix-lo a les teves xarxes