ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

CATEDRALES. CATEDRAL DE PALMA DE MALLORCA

  • Data d'emissió: 10/09/2012
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontales)
  • Mida del full bloc: 79,2 x 105,6 mm. (vertical)
  • Valor postal dels segells: 2,90 €
  • Tiratge: 280.000 hojas bloque
  • Dentat: 13 ¾
  • Tiratge bloc: 280.000 hojas bloque

La Seu o Catedral de Palma de Mallorca, amb més de 100 metres de llarg i una alçada interior que supera els 40, està dedicada a la Mare de Déu assumpta.

20920121

Segons la llegenda, quan Jaume I el Conqueridor es va embarcar per iniciar la conquesta de Mallorca hi va haver una tempesta tan gran que va prometre elevar un temple a la Mare de Déu si les seves naus se salvaven. I sembla que així va succeir, ja que després de la conquesta, l’any 1229, es va iniciar la construcció d’una capella al lloc que ocupava l’anterior mesquita, que es va anar derruint a mesura que avançaven les obres. El nou temple es va plantejar amb una sola nau, però durant la segona meitat del segle XIV se’n va modificar l’estructura, un fet que justifica la diferència entre la capçalera i les naus.

Amb una clara influència de l’art arribat de Catalunya, França i Itàlia, la catedral s’emmarca en un estil gòtic llevantí, amb una planta de sala formada per tres naus sense girola ni creuer. Entre els contraforts dels laterals hi ha diverses capelles i a la capçalera, molt original perquè uns volums surten dels altres, hi ha tres capelles més. Hi ha una gran diferència d’alçada entre la nau central, que arriba a fer 44 metres, i les dues laterals. Les naus estan separades per arcs apuntats sobre pilars octogonals, molt fins i de gran alçada, que es consideren una joia arquitectònica. En el conjunt destaca l’enorme rosassa, una de les més grans del món gòtic, els nervis de la qual dibuixen l’estrella de David. Té 83 finestrals.

La catedral es va finalitzar i es va consagrar l’any 1601, mentre que el claustre és del segle XVIII. Hi van rebre sepultura reis, nobles i bisbes de l’illa.

A principis del segle XX, el bisbe de Palma va encarregar a l’arquitecte Antoni Gaudí les obres de reforma i recuperació de La Seu. Això va comportar l’eliminació del cor de la nau central, que es va traslladar als laterals; que es desmuntessin els retaules gòtic i barroc, que es van emplaçar a altres llocs, i la col•locació d’un baldaquí a l’altar major. Gaudí va introduir una sèrie d’elements ornamentals d’estil modernista que van imprimir un segell característic a la catedral.

Al full bloc es reprodueix una part de la façana principal, amb les torres i els arcbotants, i al segell, una vista general del temple presa des de la capçalera.

Comparteix-lo a les teves xarxes