ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

CATEDRALES. CATEDRAL DE BARCELONA

  • Data d'emissió: 09/10/2012
  • Procediment d'impressió: Calcografía y Offset
  • Paper: Estucado, engomado, mate, fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm (vertical)
  • Mida del full bloc: 79,2 x 105,6 mm (vertical)
  • Valor postal dels segells: 2,90 €
  • Tiratge: 280.000 hojas bloque
  • Dentat: 13 ¾
  • Tiratge bloc: 280.000 hojas bloque

Cap a finals del segle XIII, la ciutat de Barcelona havia experimentat un creixement comercial i artístic tan gran que es va fer necessari substituir la seva petita catedral romànica per una altra de més esplendorosa i de proporcions més grans. Les obres es van plantejar com una ampliació d’aquest petit temple, edificat al seu torn sobre una església visigoda, en què es va continuar mantenint el culte i va ser enderrocat per fases, per això l’actual catedral conserva l’eix primitiu.

21020121

La catedral de Barcelona, dedicada a santa Eulàlia i a la Santa Creu, es va començar a construir l’any 1298 sota el regnat de Jaume II i el mandat del bisbe Bernat Pelegrí. D’estil gòtic català, es va finalitzar en el segle XV, tot i que la façana actual, neogòtica, es va afegir a principis del XX. La planta és de creu llatina amb tres naus gairebé de la mateixa alçada i la central és el doble d’ampla que les laterals. Els braços del creuer amb prou feines són perceptibles i s’uneixen a la girola, per darrere del presbiteri, formant un arc semicircular on hi ha nou capelles amb arcs ogivals. Al llarg de les naus laterals hi ha 17 capelles més amb arcs apuntats a les entrades.

L’altar major, consagrat el 1337, és de marbre i se sosté sobre dos capitells del temple visigot del segle VI. Al fons de l’altar hi ha la imatge de l’Exaltació de la Creu envoltada de sis àngels, una obra realitzada per l’escultor Frederic Marès l’any 1976.

Sota la capella major hi ha la cripta on es veneren les relíquies de santa Eulàlia, patrona de la ciutat. És de principis del segle XIV i està coberta amb voltes de creueria molt planes.

Adossat a la catedral hi ha el claustre gòtic construït entre els segles XIV i XV. En un dels seus angles hi ha un templet amb una font, amb escenes dedicades a la lluita de sant Jordi amb el drac. Als arcs, esvelts i d’una gran bellesa, es representen escenes de l’Antic i el Nou Testament.

La façana de la catedral va quedar inacabada fins a principis del segle XX. D’estil neogòtic, és obra dels arquitectes Josep Oriol Mestres i August Font i Carreras, que es van inspirar en dibuixos del segle XV.

Al full bloc es reprodueix la façana neogòtica de la catedral i el segell emmarca la porta principal.

Comparteix-lo a les teves xarxes