ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

TODOS CON LORCA.- 2012

  • Data d'emissió: 02/01/2012
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontales)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,36 €
  • Tiratge: Ilimitada

Correus emet cinc segells sota el lema solidari “Tots amb Llorca” . Les imatges d’aquests segells recreen una part del ric patrimoni arquitectònic i artístic que té aquesta localitat murciana, que recentment s’ha vist afectat per un terratrèmol. Amb aquesta emissió, Correus vol contribuir a conscienciar la ciutadania sobre la importància de la seva recuperació.

30120121

El santuari de la Virgen de las Huertas guarda la imatge de la patrona de Llorca. Hi va haver un convent franciscà, que va ser el primer establiment d’aquest orde a Llorca. Aquest edifici de finals del segle XV va quedar destruït per una riuada el 1653. A mitjan segle XVIII van concloure les obres del nou temple i del convent. Aquest últim va estar actiu fins a la desamortització del segle XIX.

El castell, d’origen àrab, està situat sobre una elevació des de la qual es domina tota la ciutat. Té dues torres, l’Alfonsina i la de l’Espolón, totes dues edificacions cristianes que van ser construïdes entre els segles XIII i XV.

L’ajuntament de Llorca presenta un impressionant i atractiu edifici amb decoració de l’any 1678. Aquesta té ressonàncies renaixentistes i és obra dels escultors Antonio i Manuel Caro, autors dels escuts reial i de la ciutat; els porxos van ser obra del mestre Ortiz de la Jara, cap al 1737; la forja del balcó central és del ferrer Agustín Manzano, del 1740; i la resta de la decoració de l’edifici, les escultures de la < Justícia i la Caritat i els nous escuts, és del 1739, obra de Juan de Uzeta.

El palau de Guevara o “de les columnes”, té unes belles portada i façana, eminentment, barroques. Aquest edifici va pertànyer al mayorazgo dels Guevara i Juan de Guevara García de Alcaraz, cavaller de l’orde de Sant Jaume, va ser l’impulsor de les seves encertades reformes. Entre el 1691 i el 1705 en va fer construir l’atractiva escala principal, l’extraordinària façana i el pati.

La col•legiata de Sant Patrici mostra un monumental edifici, tant a la seva façana principal com a les laterals, els elements constructius visibles de les quals denoten motius propis del Renaixement i del barroc. Com qualsevol edifici de la seva magnitud, aquest es va anar construint al llarg del temps, i la seva estructura arquitectònica va quedar conclosa l’any 1714. Durant els anys successius es van iniciar obres de decoració, interior i exterior, fins que es va completar la seva aparença actual.

Comparteix-lo a les teves xarxes