ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

PERSONAJES

  • Data d'emissió: 11/04/2012
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontales)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 0,70 €
  • Tiratge: 300.000 sellos de cada motivo
  • Dentat: 13 ¾

El jugador de golf Severiano Ballesteros, el poeta José Hierro i el musicòleg Manual García Matos són les celebritats que il•lustren la sèrie Personatges d’aquest any.

30420121

Severiano Ballesteros (Pedreña, Cantàbria, 1957-id., 2011) ha estat el jugador de golf espanyol més gran de tots els temps i un dels millors del món. Quan no tenia ni deu anys va començar la seva carrera com a cadi i l’any 1974 es va fer professional. Ben aviat van arribar els seus triomfs i la seva fama internacional. L’any 1979 va guanyar l’open britànic, un dels tornejos més prestigiosos del món, que va revalidar dues vegades més. L’any 1980 va guanyar el Master Augusta, en què per primera vegada un europeu va alçar el trofeu i es va posar la jaqueta verda. El va tornar a guanyar l’any 1983. Va ser campió del món diverses vegades en les competicions més prestigioses, com la Ryder Cup i el World Match Play, i per les seves victòries va ser triat el millor jugador de la dècada del 1980. L’any 2007 es va retirar i va deixar per a la posteritat un estil de joc espectacular. Un dels seus grans èxits va ser popularitzar el golf, un esport gairebé desconegut al nostre país i reservat per a les elits fins que ell va arribar.

30420122

José Hierro (Madrid, 1922-id., 2002) és un dels poetes més representatius de la poesia de postguerra. Fill del telegrafista Joaquín Hierro, va començar a publicar en mitjans afins a la república. Per motius polítics va estar empresonat i això va marcar la seva vida i la seva trajectòria poètica. L’any 1947 va publicar els dos primers llibres: Tierra sin nosotros i Alegría en què es percep l’estat pessimista i amarg del país. La seva poesia toca temes socials, el pas del temps i els records, amb expressions senzilles i plenes de significat. De la seva antologia cal esmentar: Con las piedras, con el viento; Quinta del 42; Libro de las alucinaciones; Cuanto sé de mi i Cuaderno de Nueva York, la seva obra mestra. Entre els nombrosos guardons que va rebre hi ha el Premio Nacional de Literatura, el Premio Nacional de Poesía, el premi Príncipe de Asturias de las Letras i el Premio Cervantes.

30420123

Manuel García Matos (Plasencia, Càceres, 1912-Madrid, 1974) és reconegut com un dels musicòlegs i folkloristes de més prestigi i fama. Dotat per a la música, va estudiar solfeig, contrapunt i diversos instruments musicals. Va fundar els Coros Extremeños i es va dedicar a compilar cançons i balls d’aquella zona. Va arribar a recollir més de 1.200 composicions. Per encàrrec de l’Institut de Musicologia va reunir la música dispersa per tot el país. L’any 1945 va obtenir el Premio Nacional de Folclore i va ocupar la càtedra d’aquesta branca al Reial Conservatori de Música de Madrid fins que va morir.

Comparteix-lo a les teves xarxes