ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

CATEDRALES. CATEDRAL DE OVIEDO

  • Data d'emissió: 13/07/2012
  • Procediment d'impressió: Calcografía y Offset
  • Paper: Estucado, engomado, mate, fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (vertical)
  • Mida del full bloc: 79,2 x 105,6 mm. (vertical)
  • Valor postal dels segells: 2,90 €
  • Tiratge: 280.000 hojas bloque
  • Dentat: 13 ¾

D’estil gòtic flamíger, la catedral d’Oviedo està consagrada a sant Salvador, patró de la ciutat, i és coneguda com a Sancta Ovetensis per les nombroses relíquies que conserva a la Cambra Santa.

30720121

La construcció del temple va començar en el segle XIV, un cop es van haver demolit les anteriors basíliques romàniques i preromàniques, i es va perllongar fins al XVIII, de manera que hi queden paleses les diferents etapes d’edificació. Té planta de creu llatina, amb tres naus de diferent alçada, creuer i girola.

La façana principal de la catedral presenta un pòrtic decorat i dues torres. La de l’esquerra no es va arribar a acabar i s’eleva únicament fins a l’alçada de les naus de l’església. La torre de la dreta és d’estil gòtic renaixentista del segle XVI. Dividida en cinc cossos, fa uns 80 metres d’alçada i als seus angles hi ha pinacles que van disminuint gradualment fins a l’últim pis, d’estil renaixentista i diferent de la resta. Acaba en una agulla fina, calada i transparent.

El pòrtic té tres portes que donen accés a la catedral. La més gran i més ornamentada és la del centre. Tots els seus muntants apareixen decorats amb peanyes tallades per a escultures que no es van arribar a col•locar mai i està coronada amb un relleu de la Transfiguració. A més, té dues portes bessones de fusta de noguera decorades amb les figures del Salvador, santa Eulàlia de Mèrida, i altres busts i medallons.

L’interior del temple està cobert amb voltes de creueria i disposa de diverses capelles al seu voltant, com la de santa Bàrbara, la del Crist de Velarde, la de Covadonga, la del Rey Castro, la de los Vigiles i la de santa Eulàlia. A la capella major hi ha el retaule, dividit en cinc cossos verticals que recullen passatges de la vida, la passió, la mort i la resurrecció de Jesucrist. A la seva estructura general predomina el corrent gòtic i com a tal se la cataloga, però també s’adverteix el corrent renaixentista. És considerat un dels millors retaules gòtics d’Espanya.

Al full bolc es reprodueix la façana principal de la catedral, amb el pòrtic i l’esvelta torre. Al segell apareix la porta central, amb els arcs de diferents mides, el frontispici i el trencallums.

Comparteix-lo a les teves xarxes