ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

EFEMERIDES

  • Data d'emissió: 29/02/2012
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (verticales)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 0,85 €
  • Tiratge: 300.000 sellos de cada motivo

Dos fets significatius de la història d’Espanya, esdevinguts respectivament en els segles XIII i XVI, són els motius que il•lustren aquesta sèrie dedicada a Efemèrides.

40220121

Seguint l’ordre cronològic, el primer dels dos segells commemora el VIII centenari de la batalla de Las Navas de Tolosa, un succés que va tenir com a resultat la victòria dels regnes cristians davant el domini musulmà. La contesa va tenir lloc el 16 de juliol del 1212 a la localitat de Navas de Tolosa (Jaén), on el rei Alfons VIII de Castella, que ja havia pactat aliances amb els sobirans Sanç VII, el Fort, de Navarra i Pere el Catòlic d’Aragó, es va enfrontar a l’exèrcit almohade dirigit pel califa Al-Na?ir. La batalla va tenir caràcter de croada, ja que va comptar amb la mediació del papa Innocenci III. La victòria dels exèrcits cristians va comportar-ne l’expansió pel sud de la Península, va originar el declivi del poder musulmà i va donar un fort impuls a la Reconquesta.

El segell, de forma perfilada, reprodueix un detall del famós tapís de la batalla de Las Navas de Tolosa que hi ha al palau de Navarra, a Pamplona.

40220122

El segon segell està dedicat al V centenari de la conquesta de Navarra que va tenir lloc l’any 1512. Aquest va ser un llarg procés determinat per la situació de guerra civil en què es trobava el regne de Navarra, al qual es va afegir l’enfrontament entre França i Espanya. La guerra declarada per Ferran el Catòlic al rei de França va ser una bona ocasió perquè, el 21 de juliol de 1512, les tropes castellanes liderades per Fadrique Álvarez de Toledo, II duc d’Alba, envaïssin fàcilment Navarra, gairebé sense trobar resistència. D’aquesta manera es va iniciar el procés d’annexió del regne pirenaic a la corona de Castella.

L’any 1515, un decret de les Corts de Burgos va incorporar Navarra a la corona de Castella si bé, segons les compilacions legals, aquest territori va continuar mantenint la seva categoria de regne, els seus furs i les seves Corts.

El segell representa els antics territoris del regne de Navarra amb la zona de la Baixa Navarra que posteriorment es va incorporar a territori francès.

Comparteix-lo a les teves xarxes