ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

CATEDRALES. Catedral de Burgos

  • Data d'emissió: 16/03/2012
  • Procediment d'impressió: Calcografía y Offset
  • Paper: Estucado, engomado, mate, fosforescente
  • Mida del segell: 104,5 x 150 mm. (vertical)
  • Mida del full bloc: 104,5 x 150 mm
  • Valor postal dels segells: 2 €
  • Tiratge: 280.000 hojas bloque
  • Dentat: 13 ½ circular

Un dels edificis més bells i representatius de l’art gòtic europeu és la Catedral de Burgos, un excepcional conjunt arquitectònic del qual Correus emet un full bloc que forma part de la sèrie dedicada a Catedrals.

40320122

Aquest bonic temple, com la majoria dels de la seva categoria, es va anar construint al llarg de diversos segles. De fet, la seva construcció es va iniciar l’any 1221 per ordre del rei Ferran III, el Sant, mentre era bisbe Don Mauricio, i va ser consagrada l’any 1260. Les seves obres es van perllongar fins a l’any 1765. Amb el pas del temps, a l’edifici inicial, que té tres naus gòtiques, girola, nau transversal, sagristia i 19 capelles, es van anar afegint altres construccions com ara el claustre. En el segle XV, per encàrrec del bisbe Alonso de Cartagena, Juan de Colonia va aixecar les esveltes agulles que coronen les torres de la façana principal i a finals d’aquest mateix segle, Simón de Colonia es va encarregar de construir la denominada capella dels Conestables per al conestable de Castella, Pedro Fernández de Velasco. Renaixentista és el retaule de la capella major, en què destaca la talla de Santa Maria la Major.

En el segle XVI es va construir el cimbori del creuer i l’esplèndida i bella Escalera Dorada, una obra excepcional de Diego de Siloé, per a la qual aquest es va inspirar en el Renaixement italià. Del segle XVIII és la capella de Santa Tecla, de la qual destaca la peculiar decoració barroca. Se sap que en la construcció de la catedral van intervenir nombrosos i acreditats artífexs com ara el mestre Enrique, Pedro Sánchez, Juan Pérez, Juan Vallejo i Francisco de Colonia. De la mateixa manera, hi van intervenir escultors com ara Gil i Diego de Siloé, pintors com ara Alonso de Sedano i mestres vidriers com Arnao de Flandes. Altres capelles destacables són les de la Presentació, de les Relíquies, de Sant Jaume, de la Visitació, etc. De l’exterior destaquem, a més a més de la bonica panoràmica que ofereixen les seves estilitzades torres bessones, situades a la façana principal en què trobem la porta Reial o del Perdó, la seva impressionant rosassa i la galeria d’imatges pètries que formen les figures dels vuit Reis de Castella sobre els quals apareix la imatge de Santa Maria. També de l’exterior, per la seva ornamentació i singular construcció, criden l’atenció les seves portes del Sarmental, del segle XIII, la també gòtica de la Coronería o dels Apòstols i la de la Pellejería, aquesta última construïda per Francisco de Colonia l’any 1516.

Per la seva magnitud i bellesa, la Catedral de Burgos va obtenir el merescut títol de Patrimoni de la Humanitat l’any 1984.

 

Comparteix-lo a les teves xarxes