ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

PERSONAJES. ANTONIO MINGOTE

  • Data d'emissió: 30/05/2012
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (vertical)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 0,36 €
  • Tiratge: 300.000 sellos
  • Dentat: 13 ¾

Dibuixant, escriptor, periodista i acadèmic de la llengua, Antonio Mingote, Carter Honorari del correu espanyol, és el Personatge que il•lustra aquest segell que ret homenatge al gran mestre de l’humor.

40520121

Ángel Antonio Mingote Barrachina va néixer a Sitges (Barcelona), el 1919, i va morir a Madrid, el 2012. Va passar la seva infantesa entre Daroca, Calataiud i Terol. Durant la Guerra Civil, quan amb prou feines tenia 17 anys, es va allistar a l’exèrcit. Ja en època de pau va estudiar dos cursos de Filosofia i Lletres a la Universitat de Saragossa i va entrar a l’Acadèmia de Transformació d’Infanteria de Guadalajara.

L’any 1944 es va traslladar a Madrid i dos anys després va començar la seva carrera com a humorista gràfic a la revista La Codorniz, guiat pel seu amic i director de la publicació Álvaro de Laiglesia. En aquest setmanari, i amb els seus dibuixos carregats d’humor, deixa veure la realitat social de l’època alhora que ridiculitza la cursileria i la rancior imperant. L’any 1948 va publicar la seva primera novel•la: Las palmeras de cartón. Amic de les tertúlies i dels cafès, va passar llargues hores conversant amb els seus amics mentre pensava i dibuixava sobre un tros de paper.

L’any 1953 es va incorporar al diari ABC, en el qual va romandre fins a la seva mort publicant un acudit diari. A les seves historietes, ambientades amb escenes, personatges i missatges carregats de significat, Mingote s’atreveix amb tots els estaments i deforma la realitat viscuda en cada moment. En total va deixar per a aquesta publicació més de 24.000 dibuixos.

L’any 1955 va començar a dirigir la revista d’humor Don José, en la qual van començar a publicar escriptors i dibuixants innovadors que avui són famosos. L’any 1974 va escriure la comèdia musical El oso y el madroño i l’any següent va preparar per a televisió la sèrie Ese señor de negro. Els anys passen i Mingote no deixa de treballar. Escriu guions de cinema, publica una nova novel•la, col•labora a la ràdio, pinta murals… L’any 1987 és elegit membre de la Real Academia Española i rep múltiples condecoracions pel seu treball. L’any 2011, el rei Joan Carles I li va concedir el títol de marquès de Daroca.

L’any 1998, i a petició de Correus, va dissenyar la sèrie titulada Correspondència epistolar escolar, formada per 24 segells que recullen escenes de la immortal obra El Quixot. Per aquest motiu va ser nomenat Carter Honorari d’Espanya aquell mateix any.

Comparteix-lo a les teves xarxes