ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

EMISIÓN CONJUNTA ESPAÑA-RUSIA

  • Data d'emissió: 17/07/2012
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (verticales)
  • Efectes en plec: 25 efectos de cada motivo (25 x 2 = 50 sellos)
  • Valor postal dels segells: 0,85 €
  • Tiratge: 310.000 sellos de cada motivo
  • Dentat: 13 ¾

Els correus d’Espanya i Rússia posen en circulació una emissió comuna com a reconeixement mutu del ric patrimoni artístic i cultural que tenen tots dos països. Els segells estan dedicats al palau episcopal, a Astorga (Lleó), i a l’església del Salvador sobre la Sang Vessada, a Sant Petersburg.

40720121

El palau episcopal d’Astorga, obra de l’arquitecte Antoni Gaudí, es va construir entre el 1889 i el 1915, tot i que no es va acabar definitivament fins la dècada dels seixanta del segle XX. Fou encarregat pel bisbe Joan Baptista Grau després que un incendi arrasés l’anterior seu episcopal. Gaudí va projectar l’obra tenint en compte les construccions de l’entorn i incorporant el seu segell particular. L’exterior és de granit blanc i pissarra a les cobertes, amb quatre torres cilíndriques i està envoltat per un fossat. El palau presenta un estil neogòtic amb aire medieval, amb merlets, torres i miradors. El pòrtic d’entrada destaca pels seus arcs atrompetats i per les obertures superiors que fan inconfusible l’estil de Gaudí. Té quatre plantes: soterrani, planta baixa, planta principal o noble –on hi ha les dependències del bisbe i de la institució episcopal, així com la capella– i l’últim pis o sotabanc. Els grans finestrals amb vidrieres proporcionen molta lluminositat. Aquest edifici, ja sense funció episcopal, allotja actualment el Museu dels Camins, ja que es troba a la ruta jacobea.

40720122

La ciutat russa de Sant Petersburg va ser fundada pel tsar Pere el Gran a partir del 1703. Coneguda també com a Petrograd (ciutat de Pere) i Leningrad (en honor a Lenin), compta entre els seus grandiosos i aristocràtics monuments amb l’església del Salvador sobre la Sang Vessada o església de la Resurrecció de Crist. Aquest temple, projectat per Alfred Parland, va ser construït entre el 1883 i el 1907 al lloc on fou assassinat el tsar Alexandre II i personifica el temple ortodox rus. Compta amb cinc cúpules daurades i esmaltades de diferents colors, així com amb diverses cúpules més petites en forma de ceba i la torre del campanar, la part inferior de la qual està revestida de mosaics que reprodueixen els escuts de les províncies russes. Tant l’interior com l’exterior estan decorats amb rajoles o mosaics de diferents colors dissenyats per reconeguts artistes russos. Per a les parets i voltes de l’interior es van utilitzar diferents tipus de marbre i pedres semiprecioses que representen escenes de les Sagrades Escriptures. Està considerada una de les esglésies més belles de Sant Petersburg.

Comparteix-lo a les teves xarxes