ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

MODA ESPAÑOLA

  • Data d'emissió: 17/09/2012
  • Procediment d'impressió: Huecograbado con microrelieve
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 49,8 mm. (verticales)
  • Mida del full bloc: 105,6 x 150 mm. (vertical)
  • Valor postal dels segells: 0,85 €
  • Tiratge: 280.000 hojas bloque
  • Dentat: 13 ¼ (horizontal) y 12 ¾ (vertical)
  • Tiratge bloc: 280.000 hojas bloque

La sèrie Moda espanyola està dedicada al dissenyador Pedro del Hierro, reconegut tant a les passarel•les nacionals com a les internacionals.

40920121

Fill d’un pintor, Pedro del Hierro (Madrid, 1948) mostra des de ben jove dots artístics pel dibuix i la moda, i crea dissenys de gran originalitat. Després d’adquirir formació i coneixements en l’ofici de la moda, l’any 1974 presenta la seva primera col•lecció. Dos anys més tard, el 1976, ingressa a la Cambra d’Alta Costura i mostra les seves col•leccions a Nova York, diversos països de l’Amèrica Llatina i Europa, on comença a ser reconegut. El 1981 obre la seva pròpia botiga en uns grans magatzems i alterna el prêt-à-porter amb l’alta costura i la creació de vestits per a personalitats i esdeveniments de caràcter internacional. El 1987 s’embarca en nous projectes relacionats amb la moda i els seus complements. El seu prestigi va en augment i l’any 1990 comença a dissenyar moda per a home.

Pedro del Hierro entén la moda “com un procés evolutiu en constant canvi” i s’inspira en els objectes de la mateixa vida per vestir amb dinamisme i elegància persones joves i grans. Als segells es reprodueixen imatges, cedides per Cortefiel, que apareixen al catàleg de l’exposició realitzada sobre el dissenyador al Museo del Traje, a Madrid, on es conserven aquestes peces úniques. El primer segell presenta un vestit negre i asimètric confeccionat amb setí de color gerd tornassolat. Té un ampli escot, amb l’espatlla dreta coberta. La decoració de granadura de cristalls està segellada amb làser. Al costat, un vestit confeccionat amb tela de puntes de color vermell i marfil, amb dibuixos de flors i lluentons de diferents colors. Escot en forma de V i cises passades.

A sota, un vestit de festa curt pel davant i llarg pel darrere, prisat a mà i de color rosa tornassolat amb fils metàl•lics de color marró. Està format per dues parts: un vestit interior amb faldilla de vol, curt pel davant i amb cua llarga a l’esquena, i un vestit curt rosa sobreposat. Per acabar, un vestit de tul de seda amb escot en punta i faldilla évasée de vol. Va obert des del maluc fins als baixos i està decorat amb flors retallades en teixit de color cru.

Comparteix-lo a les teves xarxes