ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

ARTE CONTEMPORÁNEO

  • Data d'emissió: 11/03/2013
  • Procediment d'impressió: Huecograbado
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 33,2 x 33,2 mm.
  • Mida del full bloc: 79,2 x 105,6 mm (vertical)
  • Valor postal dels segells: 0,52 €
  • Tiratge: 280.000 hojas bloque
  • Dentat: 12 3/4

Quatre de les obres més representatives del pintor i escultor manxec Antonio López formen aquest full bloc dedicat a l’Art contemporani.

10320131

Antonio López va néixer l’any 1936 a Tomelloso (Ciudad Real). Influenciat pel seu oncle, el pintor Antonio López Torres, es va iniciar en la pintura quan encara era un nen. Entre el 1950 i el 1955 va estudiar a l’Escuela de Bellas Artes de San Fernando (Madrid), on, amb altres pintors del moment, es va formar l’anomenada Escola Madrilenya. En aquesta ciutat va fer les seves primeres exposicions individuals i, entre el 1964 i el 1969, va exercir de professor de la càtedra de Preparatori de Colorit de l’Escuela de Bellas Artes de San Fernando.

La seva obra reflecteix la realitat que l’envolta i plasma detalls que voregen la fotografia. Té preferència per les estampes de Madrid, els retrats de família i els objectes quotidians. Pinta lentament i meditadament, i dedica uns quants anys a completar l’obra.

El segell, Gran Vía, 1974-1981, reprodueix un dels seus quadres més coneguts. L’autor explica que durant els estius que va pintar el quadre es llevava quan sortia el sol i s’instal•lava, amb el cavallet i les pintures, a l’illot de vianants que separa la Gran Vía del carrer Alcalá (Madrid) per captar la primera llum del matí. Retrata un carrer solitari i silenciós allunyat de l’enrenou d’altres hores del dia. Pertany a una col•lecció privada.
 

A Lavabo y Espejo, 1967, Antonio López projecta el conjunt d’un lavabo amb els seus elements, una lleixa i un mirall sobre aquesta. L’obra s’exposa al Museum of Fines Arts, a Boston (EUA).

El quadre titulat la Nevera Nueva, 1991-1994, capta l’aspecte íntim i casolà, mostra una nevera l’interior de la qual es pot percebre. Pertany a la col•lecció de Florentino Pérez, de Madrid.

Per acabar, l’obra Casa de Antonio López Torres, 1972-1980, reprodueix la casa del seu oncle amb el terra de ceràmica, l’aparador, la làmpada i al fons, una altra estança. Forma part de la Fundació Sorigué (Lleida).

Reconegut mundialment, Antonio López té el premi Príncep d’Astúries de les Arts, 1985; la Medalla d’Or de la ciutat de Madrid, 2010 i el premi Príncep de Viana de Cultura, 2012, entre altres guardons

 

Comparteix-lo a les teves xarxes