ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

Dia de la igualdad salarial

  • Data d'emissió: 22/02/2013
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontal)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,52 €
  • Tiratge: ilimitada

Sota el títol Dia de la Igualtat Salarial es posa en circulació un segell autoadhesiu de la sèrie Valors cívics, que fa palesa la discriminació que les dones pateixen respecte dels homes quant a la remuneració de la seva feina.

20220131

Dades de la Unió Europea apunten que les dones guanyen menys diners que els homes i que el percentatge varia considerablement d’uns països als altres. Per aquest motiu i per conscienciar els ciutadans de les diferències salarials, el Parlament Europeu ha declarat el 22 de febrer Dia europeu per la igualtat salarial entre homes i dones, una commemoració que s’ha fet extensiva a l’àmbit internacional. L’elecció d’aquesta data està relacionada amb el nombre de dies de més que les dones han de treballar per situar-se al mateix nivell salarial que els homes. Així doncs, per cobrar el mateix que cobren ells el 31 de desembre, després d’un any de feina, les dones han de treballar fins al 22 de febrer.

La diferència salarial entre homes i dones s’explica per una sèrie de factors com: la discriminació directa, ja que alguns homes guanyen més que les dones en el mateix lloc de feina; la infravaloració de la feina, ja que llocs de treball que requereixen la mateixa capacitat, qualificació i experiència estan infravalorats en les dones; i segregació en el mercat laboral, perquè els homes i les dones tendeixen a treballar en feines diferents. A més, altres factors apunten a: tradicions i estereotips, ja que les carreres professionals entre els dos gèneres tendeixen a ser diferents a causa de la formació educativa i, finalment, la conciliació de la vida professional i la vida familiar, perquè les dones tenen més dificultats per aconseguir-la, les tasques familiars no es comparteixen equitativament i la taxa d’ocupació de les dones amb fills dependents és menor que la dels homes.

Estudis realitzats sobre la diferència salarial de gènere indiquen que la seva eliminació implicaria: la creació d’una societat més justa i igualitària; la creació de llocs de treball de qualitat; se’n beneficiarien les empreses, els treballadors i les treballadores, i es disminuiria el nombre de processos i reclamacions.

Comparteix-lo a les teves xarxes