ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

COCHES DE EPOCA

  • Data d'emissió: 15/03/2013
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm (horizontales)
  • Mida del full bloc: 105,6 x 79,2 mm (horizontal)
  • Valor postal dels segells: 0,52 €
  • Tiratge: 280.000 hojas bloque
  • Dentat: 13 3/4

Quatre Cotxes d’època, de diferents marques i diversos fabricants, formen aquest full bloc que recorda alguns dels models que van marcar una fita en la història de l’automòbil i són objecte de col•leccionisme.

20320131

La història de Mercedes-Benz, la companyia d’origen alemany, va començar el 1881, quan els enginyers Daimler i Benz van inventar de forma independent el motor de combustió interna per a cotxes. Amb aquest motor van crear el primer cotxe l’any 1886. Durant anys, les companyies Daimler i Benz van ser rivals, fins que el 1926 es van fusionar i van fundar Daimler-Benz, que produïa cotxes i camions de la marca Mercedes-Benz. Aquesta companyia es distingeix per la seva qualitat i per l’art en el seu disseny, uns elements als quals s’uneix la introducció de les tecnologies més avançades.

Al segell es reprodueix un Mercedes-Benz 190 de l’any 1962. D’aquest tipus es van fabricar diversos models, alguns descapotables.

El Citroën 2CV, conegut popularment com a “Dos cavalls”, es va presentar al Saló de l’Automòbil de París el 1948. Estava pensat com a vehicle per al camp i es va convertir en l’automòbil per excel•lència de la gent jove i informal. Amb el sostre de lona, descapotable i un consum baix, va ser molt ben acollit a països de tot el món. A Espanya es va començar a muntar l’any 1959 a la factoria de Vigo. L’últim 2CV es va fabricar a Portugal l’any 1990.

L’empresa alemanya Volkswagen va produir el Volkswagen Escarabat, anomenat oficialment Volkswagen Tipus 1 o Volkswagen Sedan, des del 1938 fins al 2003. Era un cotxe de baix cost que es va dissenyar amb una mecànica molt simple, amb quatre places i motor al darrere. Es va associar a la joventut i en la dècada del 1960 es van pintar amb dibuixos i colors llampants. Actualment compta amb clubs de seguidors a tot el món.

El SEAT 1500 es va presentar a la Fira de Mostres de Barcelona del 1963. Aquell mateix any es va començar a fabricar, fins al 1972. Confortable, espaiós i elegant, va ser molt ben acceptat i es va arribar a convertir en el model preferit dels taxistes. El va fabricar l’empresa espanyola SEAT sota llicència de la Fiat italiana.

Les tres últimes imatges dels segells han estat cedides pel Museu de la Moto i el Cotxe Clàssic (MMC) a Hervás (Càceres

 

Comparteix-lo a les teves xarxes