ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

EUROPA. Furgoneta Postal

  • Data d'emissió: 23/04/2013
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontal)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,75 €
  • Tiratge: 300.000
  • Dentat: 13 3/4

Els països membres de PostEurop dediquen la sèrie Europa –que emeten periòdicament amb un tema en comú- a les Furgonetes postals. Una manera de fer conèixer els vehicles utilitzats per transportar la correspondència al llarg del temps.

20420131

Els transports postals a Espanya han evolucionat a la par que ho feien la indústria i l’evolució tecnològica. Durant segles, la correspondència es va traginar en els correus a cavall i l’arribada del ferrocarril va ser la gran evolució en les comunicacions. L’1 de setembre del 1851, per primer cop, les cartes van pujar al tren en el trajecte que unia Madrid i Aranjuez, a la línea d’Andalusia. Durant uns 150 anys, el ferrocarril va ser el mitjà més utilitzat per transportar la correspondència, fins que el 30 de juny de 1993 va sortir l’últim tren ambulant amb carregament postal. Els transports per carretera van substituir definitivament la xarxa de ferrocarrils i això va fer que el procés d’enviar correspondència fos més ràpid.

Un altre moment clau per al transport del correu va ser la incorporació dels serveis d’avió per als enviaments aeris previ pagament d’una taxa especial, l’any 1920.

Actualment, la xarxa de vehicles de Correus supera les 13.000 unitats, entre turismes, furgonetes, furgons, camions, vehicles tot terreny i motocicletes, que recorren més de dos milions de quilòmetres cada any.

L’any 2008, l’entitat postal va iniciar un projecte pilot amb l’ús dels primers vehicles elèctrics no contaminants destinats a disminuir la degradació del medi ambient. Des d’aleshores, la flota s’ha anat incrementant i ha arribat als 200 vehicles elèctrics que operen en cascos històrics i redueixen la contaminació acústica i les emissions de CO2.

Al segell es reprodueix un cotxe elèctric de la marca espanyola Comarth, amb capacitat per a 300 quilograms de càrrega, capaç de circular a una velocitat màxima de 50 quilòmetres i amb una autonomia de fins a 100 quilòmetres de recorregut.

Comparteix-lo a les teves xarxes