ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

PATRIMONIO MUNDIAL

  • Data d'emissió: 21/03/2013
  • Procediment d'impressió: Calcografía y Offset
  • Paper: Estucado, engomado, mate, fosforescente
  • Mida del segell: Circular 32 mm.
  • Mida del full bloc: 150 x 104,5 mm (horizontal)
  • Valor postal dels segells: 3,10 €
  • Tiratge: 280.000 hojas bloque
  • Dentat: 13 1/2

El Reial Monestir de San Lorenzo de El Escorial va ser declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco l’any 1984. Al full bloc que forma aquesta emissió es reprodueix una vista general del conjunt monumental i al segell, la moneda commemorativa dedicada al reial monestir.

30320131

La construcció del monestir d’El Escorial es deu al rei Felip II, com a reconeixement per la victòria a la batalla de Sant Quintí, que va tenir lloc el dia de sant Llorenç del 1557, i per erigir un mausoleu en memòria dels seus pares i d’ell mateix. En l’elecció del lloc van incidir la proximitat de la cort, que s’havia fixat a Madrid el 1561, l’abundància d’aigua, fusta i pedreres i l’amplitud d’horitzons. El rei va encarregar la regència del monestir a l’orde religiós de Sant Jeroni i va encomanar les tasques arquitectòniques a Juan Bautista de Toledo, que va ser nomenat arquitecte reial.

El monestir es va començar a construir el 23 d’abril del 1563 sota la direcció de Juan Bautista de Toledo i, quan aquest va morir, quatre anys més tard, el va continuar el seu deixeble Juan de Herrera, que va donar a l’edifici la seva forma actual i va crear un nou estil caracteritzat per la sobrietat, la nuesa decorativa i el rigor geomètric, que es va conèixer com a “estil herrerià”. Les obres van acabar el 1584.

El conjunt arquitectònic d’El Escorial, de grans proporcions i forma rectangular, s’estructura en diferents dependències, entre les quals destaquen: el Pati dels Reis, la basílica, el Panteó dels Reis, el Panteó dels Infants, el Palau dels Borbons, el Palau dels Àustries, la sala capitular i la biblioteca.

Al Panteó dels Reis, recobert amb marbres i bronzes, descansen les restes dels monarques i de les mares dels reis. Les despulles de la resta de membres de la família reial són al Panteó dels Infants.

El Palau dels Àustries –on va viure Felip II fins que va morir i des d’on va dirigir la política de les seves extenses possessions– està construït al voltant del presbiteri de la basílica. El dormitori reial és al costat de l’altar major i té una finestra que permetia que el monarca seguís la missa si estava malalt.

Decorat amb pintures, frescos i escultures dels artistes més famosos, l’interior del monestir d’El Escorial és un autèntic museu que s’ha enriquit amb el pas dels anys i dels diferents reis

Comparteix-lo a les teves xarxes